Waarom je ziek kunt worden van je broodtrommel

broodtrommel
Door deze fout met je broodtrommel kun je sneller ziek worden

Geef jij de kinderen iedere dag bammetjes mee in een broodtrommeltje als ze naar school gaan? En heb je zelf ook een exemplaar voor jouw brood? Dan vragen we je nu om eerlijk te zijn: was je de broodtrommel iedere dag af of veeg je de kruimels eruit en doe je er gewoon weer nieuw brood in. Eerlijk zeggen! Want als het het laatste is, kun je er nogal ziek van worden.

Bacteriën veeg je niet zomaar uit een broodtrommel.

Broodtrommel

We kennen het maar al te goed. Het leven is al hectisch genoeg met kleine kinderen, want meestal werken ze niet echt mee. Daarom vis je regelmatig zacht geworden bananen uit hun schooltas of riekende shirts en broekjes uit de gymtas. Ook de broodtrommel wordt vaak vergeten, deze blijft achter in de rugzak, waardoor jij ’s ochtends het hele huis door moet om dat verrekte ding te vinden. Gauw veeg je de kruimels in de prullenbak en hup, de nieuwe, met liefde gesmeerde boterhammen gaan erin.

Ziek

De fout is om alleen even de kruimels uit de broodtrommel te vegen. Kinderen pakken met hun vieze handen brood uit de broodtrommel en laten nogal wat kruimels en andere etensresten achter. Dit is een bron van bacteriën! De bacteriën kunnen lekker broeien in de warme lunchtrommel, waardoor je kind én jij sneller ziek worden. Doe daarom iedere avond de broodtrommels van het hele gezin in de vaatwasser of was ze af met heet water en afwasmiddel. Zo voorkom je dat jullie onnodig worden besmet met een verkoudheidje, griep of erger nog, E. coli of salmonella. Hetzelfde geldt voor waterflesjes of bekers voor melk, ook deze worden niet vaak genoeg schoongemaakt.

Lees ook: Zo maak je zonder schoonmaakmiddelen het vloerkleed schoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Unsplash

Array