Heb jij een zittende baan? DIT is wat het met je billen doet! Dit wisten we nog niet!

zitten

Oh nee, deze gevolgen zijn niet best!

Waar heel vroeger men nog vaak staand werkte, zitten tegenwoordig steeds meer mensen acht uren per dag met hun kont op een bureaustoel. En dat blijkt dus best wel nadelig te zijn voor je billen en alles daaromheen. Oeps! Dat wordt squatten in de pauze!

Wanneer je zittend werkt, zijn je bilspieren in principe de hele dag in ruststand. Wanneer dit dag in dag uit het geval is, dan kan het zijn dat je bilspieren in ‘slaapstand’ komen. Dit is niet alleen negatief voor je billen (want doei mooie ronde vormen en hallo uitzakte kadetjes), maar resulteert ook in een slechte houding doordat inactieve bilspieren de heupbuigspieren verstevigen waardoor de rug gekromd wordt. Daardoor kun je ook nog eens rugpijn krijgen!

En alsof dát nog niet genoeg is; niet goed functionerende bilspieren zorgen op hun beurt weer voor zwakke enkels en knieën. En mocht het beeld van platte billen je nog niet genoeg afschrikken; inactieve bilspieren veroorzaken een slechtere bloedsomloop waardoor de kans op cellulite vergroot wordt. Gelukkig is dit effect redelijk makkelijk op te heffen; loop iedere dag een paar keer een rondje en doe wat biloefeningen als je thuis bent.