Moet jij ’s nachts vaak plassen? Met dit trucje kun je het verhelpen

schone badkamer

Zo slaap je voortaan heerlijk door zonder plaspauze

Die nachtelijke trip naar de wc laten de meesten graag aan hun voorbijgaan. In het holst van de nacht wil je lekker doorslapen zonder slaapdronken een lange tocht af te leggen naar het toilet. Wat schijnt? Er is een simpele truc om dit te voorkomen.

Niet meer ’s nachts naar de wc

Laten we eerlijk zijn: we weten allemaal wel dat we ’s nachts wat vaker worden gewekt door een volle blaas naarmate we ouder worden. Helemaal lastig wordt het als je eerst over je slapende partner moet kruipen, voordat je überhaupt naar de wc kunt. Gelukkig kan dit nare gebeuren verleden tijd worden. Japanse onderzoekers van de Nagasaki Universiteit hebben nu ontdekt hoe je de nachtelijke trektocht naar de wc kunt verminderen. En het heeft geheel te maken met je dieet. Uit het onderzoek bleek namelijk dat minder zout eten ervoor zorgt dat je midden in de nacht minder snel naar de wc hoeft. 

Het onderzoek

Aan het onderzoek deden best wat mensen mee en 223 van deze mensen werd verteld om 20 procent minder zout te eten. Aan het eind van de onderzoeksperiode bleek dat deze mensen ’s nachts een stuk minder naar de wc hoefden dan voorheen. Voorheen moesten deze proefpersonen gemiddeld 2.3 keer per nacht naar de wc, maar door minder zout te eten hoefden ze nog maar 1.4 keer per nacht.

Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om wat minder zout te eten. Wij hebben een paar tips voor je:

  • Wanneer je je avondeten aan het bereiden bent, kun je ook knoflook als smaakmaker gebruiken in plaats van zout.
  • Eet jij vaak groente uit blik? Spoel deze dan af voordat je ze gaat eten.
  • Laat gefrituurd eten wat vaker staan. Neem in plaats daarvan eten dat is gestoomd, gegrild of gekookt. Leuke bonus: het scheelt ook erg in de calorieën!

Lees ook: Heb jij moeite met naar het toilet gaan? Deze 4 kruiden gaan je helpen

Bron: Tip Hero. Beeld: Unsplash