Zo kom je van die ingegroeide haren af

Ingegroeide haren zijn geen pretje

Wanneer je jouw lichaam onderwerpt aan het leed dat scheren of waxen heet, ben je waarschijnlijk geen onbekende van ingegroeide haren. Ook als je maar heel af en toe last hebt van ingegroeide haren is het erg pijnlijk en bovendien erg ontsierend. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen en te genezen.

Zowel waxen als scheren zijn irriterend voor je haarzakjes. Het gevolg? Dode huidcellen verzamelen zich om het haarzakje, de huidcellen hopen zich op waardoor het haar niet meer naar buiten groeien. Wil je dit voorkomen in de toekomst? Scheer dan altijd met de haargroei mee, en scheer nooit op een droge huid. Ook kan het helpen om je huid eerst te scrubben.

Heb je echter toch last van ingegroeide haren? Dan heb je zeker baat bij de volgende tips om ervan af te komen.

Warm compres

Het eerste wat je moet doen als je last hebt van ingegroeide haren is de irritatie verminderen, wat meteen de pijn vermindert. Dit doe je door een warm compres op de desbetreffende plek te leggen. Bovendien zorgt de hitte er ook voor dat de bloedsomloop wordt bevordert, wat belangrijk is voor het genezen. Hoe je dit kunt doen? Doe kokend water in een kom en voeg een theelepel zout toe, laat het water enigszins koelen en leg hier vervolgens een washandje in. Knijp het overtollige water uit het washandje en leg deze voor ongeveer tien minuten op de plek waar de ingegroeide haar zit. Herhaal dit ongeveer drie minuten per dag

Kurkuma geeft verlichting

Kurkuma gaat de pijn tegen en bevat bovendien een stofje dat de zwelling, jeuk en pijn vermindert. Meng een halve theelepel kurkuma met een paar druppels olijfolie, maar genoeg om er een pasta van te maken. Smeer wat van de pasta op de plek waar de haar is ingegroeid en plak hier daarna een pleister overheen. Haal het goedje na twee uur van de plek af en herhaal dit proces. Doet dit tot de infectie over is.

Tea Tree olie

Deze olie zit heeft een verzachtende werking en is ontstekingsremmend. Bovendien werkt het anti-irriterend. Combineer vijf druppels Tea Tree olie met twee eetlepels olijfolie. Masseer dit op de plek waar de haar is ingegroeid en laat de olie voor een uurtje op de plek zitten. Herhaal dit proces dagelijks.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Top 10 Home Remedies | Beeld: Unsplash