Zó kom je erachter of je kind te ziek is om naar school te gaan

kind ziek

Het blijft lastig…

Het is een eeuwige struggle voor veel ouders: bepalen of je kind nu wel of niet naar school hoeft wanneer hij of zij aangeeft zich niet zo lekker te voelen. Je wilt je kind niet voor het minste of geringste thuis houden, maar ook zeker niet ziek naar school laten gaan. We helpen je een handje op weg. 

Koorts

Wanneer je kind een temperatuur van boven de 38 graden heeft, dan is het verstandig om je koter thuis te laten. Je kind heeft dan namelijk koorts, wat betekent: écht ziek.

Buikgriep

Zit je kind vaker op de pot, dan dat ‘ie op de bank ligt? Dan is de kans vrij groot dat ‘ie buikgriep heeft. Natuurlijk is het dan niet fijn om naar school te gaan. Ook dit is dus een goede reden om je kind thuis te houden totdat ‘ie zich weer wat beter voelt. Daarnaast is buikgriep ook nog eens heel erg besmettelijk, dus andere kindjes besmetten voorkom je ook meteen.

Langdurige hoestbui

Ook een langdurige hoestbui kan erop wijzen dat je kind echt ziek is. Het is dan ook zeker niet fijn om dan buiten de deur te zijn. Wanneer dit ook nog eens gepaard gaat met keelpijn, pijn op de borst of een verschrikkelijke snotneus, kan je je koter dus het beste laten uitzieken op de bank.

Aanstelleritis

Natuurlijk bestaat er ook zoiets als ‘aanstelleritis’. Wanneer je kind bijvoorbeeld een slecht humeur heeft, of ‘geen zin in school’, is dat natuurlijk geen reden om je kind thuis te laten. Zoek daarom goed uit of het een zogeheten ‘baaldag’ is, of dat je kind écht ziek is. Hoe je er snel achterkomt? Maak een ontbijtje voor je kind en zet wat tekenfilms aan op de televisie. Wanneer je kind dit ook niet wil kijken, is de kans groot dat-ie écht ziek is.

Lees ook: Er staan te weinig meesters voor de klas

Bron: Dingen voor Vrouwen, Andc | Beeld: Pexels