Zo ongezond is het om de lunch over te slaan

lunch

Je kunt voortaan beter wel gaan lunchen

Wanneer je een paar kilo’s kwijt wilt, heb je misschien de neiging om steeds minder te gaan eten. Soms zo weinig, dat je de lunch overslaat en een appel eet. Hoe minder calorieën je tot je neemt, hoe meer je afvalt toch? Dit is echter niet helemaal hoe het werkt. Voortaan zul je je lunch dan ook niet meer willen overslaan.

Calorieën

Wie een paar kilo’s kwijt wil is vaak geneigd om een heel licht ontbijt te nemen, een lichte lunch -of zelfs geen lunch- een appeltje tussendoor en een flink bord avondeten. Misschien qua calorieën helemaal niet verkeerd -waarschijnlijk zelfs veel te weinig- maar het gaat je waarschijnlijk niet helpen afvallen. Een onderzoek dat gepubliceerd is in het American Journal of Clinical Nutrition heeft uitgewezen dat je beter een grote lunch en een klein, licht diner kunt eten.

Afvallen

Om af te vallen is het het verstandigst om de helft van je aanbevolen hoeveelheid calorieën tijdens de lunch te eten. Slechts twintig procent van die hoeveelheid zou je dan bij het avondeten moeten nemen. Dat betekent: zou je dagelijks 2000 calorieën binnen moeten krijgen? Dan eet je 1000 daarvan bij je lunch, en slechts 400 bij je avondeten.

De deelnemers van het onderzoek werden in twee groepen ingedeeld: de ene groep at volgens de aanbevelingen en de andere groep at ‘s avonds meer dan ‘s middags. Wat bleek? De deelnemers die de aanbevelingen opvolgden verloren in 12 weken 6 kilo; de deelnemers in de andere groep slechts 4.

Daarnaast is lunchen ook goed voor je mentale gezondheid. Wanneer je een drukke dag hebt op werk en tijdens de lunch even weggaat van je bureau, zul je merken dat je de middag weer met frisse moed tegemoet gaat. Zorg er dus voor dat je altijd de tijd neemt om te lunchen!

Lees ook: Dit is waarom je altijd een dipje hebt na de lunch

Bron: Libelle | Beeld: Pexels