Bzzz! Zo vind je die vervelende mug meteen in je slaapkamer

mug-snel-vangen

Een snelle oplossing!

Je herkent het wel: je ligt in bed en op het moment dat je wilt slapen hoor je dat irritante gezoem rond je hoofd. Uit bed, licht aan en de mug is nergens meer te bekennen. Gelukkig bestaat er een manier waarmee je snel die vervelende mug vangt, zodat je daarna weer rustig kunt slapen. 

Zaklamp

Om de mug te vinden, heb je geen ingewikkelde instrumenten nodig. Alleen een zaklamp is voldoende, zelfs die van je telefoon. Schijn met het licht naar een bepaald punt in je kamer, het liefst een plek dichtbij jezelf. Mocht de mug niet tevoorschijn komen, dan kan het ook nog eens helpen om diep in en uit te ademen. Muggen komen namelijk niet per se op licht af, maar wel op geur en op je adem.

Geduld is een schone zaak

Voor de zaklamp-truc heb je overigens wel veel geduld nodig. Maar als je geluk hebt, zal de mug snel op het licht van de zaklamp afkomen. Als het licht de mug eenmaal raakt, zie je ook een lange schaduw. Hierdoor zie je de mug super goed en heb je hem dus snel te pakken. Mooi makkelijk.

Vaker gestoken

Heb je het idee dat je altijd gestoken wordt? Hier is een logische verklaring voor. Volgens onderzoekers zijn er namelijk vier soorten mensen die vaker worden gestoken. Namelijk, mensen met bloedgroep O, zwangere vrouwen, sportende mensen en mensen die alcohol drinken. Val jij in die categorie, dan kan dit handige trucje je veel jeukende bulten besparen!

Lees ook: Muggenstekker in de slaapkamer: kan dat eigenlijk kwaad?

Bron: Flair | Beeld: iStock