Zó voorkom je dat die akelige vakantiekilo’s erbij komen!

vakantiekilo's

Voorkomen is natuurlijk beter dan weer kwijtraken

Je tijdens je vakantie een beetje laten gaan wat eten betreft, is voor veel vakantiegangers vaste prik. In Italië ga je toch zeker geen nee zeggen tegen die huisgemaakte Italiaanse tiramisu en zo doe je je in Spanje tegoed aan die heerlijke tapas. Maar bij thuiskomst wordt niemand blij van een weegschaal die opeens meer kilo’s aangeeft…

De vakantiekilo’s zitten er vaak snel aan en in groteren getale dan je wenst. Wil je voorkomen dat je aankomt tijdens die heerlijke citytrip? Volg deze tips dan op en je broek zal niet strakker gaan zitten.

Sla het voorgerecht over
Zo’n mandje brood is lekker en ideaal als je op je hoofdgerecht wacht, maar het telt al snel veel calorieën en koolhydraten. Vaak zit je daarnaast na het voorgerecht al vrij vol, maar wil je je hoofdgerecht niet laten staan waardoor je meer eet dan eigenlijk de bedoeling is.

Deel het toetje
Als je in Italië bent is de kans groot dat je er niet zoveel voor voelt om niet zo’n lekkere gelato te nemen na het hoofdgerecht. Maar de drie bollen die in de ijscoupe zitten, kunnen makkelijk gedeeld worden. Zo geniet je gewoon van een lekker toetje, maar komt de calorieënbom die je naar binnen werkt iets minder hard binnen.

Loop meer
In veel landen kun je wel een goedkope openbaar vervoerkaart regelen en anders is er wel een taxi die je veel goedkoper van A naar B brengt dan in Nederland. Maar waarom zou je dat doen als je ook best kunt lopen? Ja, het duur wat langer, maar wie op vakantie is heeft vaak geen haast. Daarnaast kom je op deze manier ook veel leuke plekken tegen. Trek je comfortabele schoenen aan een loop!

Sport in de ochtend
Velen zitten er niet op te wachten om een intensieve workout te voltooien wanneer ze op vakantie zijn, maar waarom geen gebruik maken van dat zwembad bij je hotel? Zwem ’s ochtends een uurtje baantjes en je hebt al snel 600 calorieën verbrand. Dat is toch een supergoed begin van de dag?

Neem toch een salade
Veel mensen hebben tijdens de vakantie geen boodschap aan dat groenvoer, maar het is wel zo verstandig. Het is gezond en zo voorkom je dat veel gaat eten van de dingen die slecht voor je zijn. Daarnaast voorkomt het dat opgeblazen gevoel en krijg je na het eten geen suikerdip waardoor je moe wordt. En het scheelt je natuurlijk de vakantiekilo’s. 

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Styletoday | Beeld: Archief.