In de zomer hebben mensen vaker last van een slechte adem en dat komt hierdoor

slechte adem

Een slechte adem komt meer voor in de zomer

Iemand erop attenderen dat zijn adem niet zo fris is, is lastig. Echter is het minstens net zo lastig om vast te stellen of je zelf een vieze adem hebt. Hoewel we er allemaal weleens last van hebben gehad, hebben we er meer last van in de zomer. Hoe komt dat precies?

Er is een verklaring voor.

Vochtgebrek

Je hoeft maar een paar stappen te zetten in de brandende zon en het zweet staat je al op de rug. In de zomer is het vaak warm en tijdens onze dagelijkse activiteiten verliezen we meer vocht dan normaal. Een vochttekort kan een slechte adem veroorzaken. Het is belangrijk om genoeg te blijven drinken om je vochtgehalte op pijl te houden, zeker als je graag sport, een dieet volgt of hooikoortsmedicijnen slikt.

Kruiden

Denk je aan lekker zomerweer? Dan denk je vaak ook meteen aan de barbecue. Heerlijk met de buren, vrienden of familie rondom de barbecue en je tegoed doen aan allerlei soorten vlees met lekkere sausjes. Wie wil dat nu niet? Jammer genoeg helpen de kruiden op het vlees en in de sausjes niet om je adem fris te houden. Uien, knoflook en allerlei andere kruiden zorgen ervoor dat je wat minder lekker uit je straatje ruikt.

Suiker

Hoewel een ijsje in de winter ook lekker is, doen we ons in de zomer net wat vaker tegoed aan de zoete lekkernij. Ook zeggen we minder snel nee tegen een alcoholisch drankje met veel suiker als we op het terras zitten en anders nemen we wel een ijsthee. Al dat suiker houdt je adem echter niet fris. Deskundige dr. Harold Katz vertelt aan Metro dat je daar juist van kunt gaan stinken. “In je mond zitten anaerobebacteriën die dol zijn op suiker en die bacteriën ruiken niet bepaald naar rozen.”

Oplossing

Je kunt moeilijk stoppen met eten, maar het is wel verstandig om genoeg te drinken. Probeer ook wat suikerrijk voedsel te vermijden en vergeet ook niet om je tong te poetsen wanneer je je tanden poetst.

Lees ook: Met deze tips voorkom je een slechte adem

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet, Metro | Beeld: Pexels