Zonder pyjama slapen? Dit is waarom je dat niet meer zou moeten doen

slapen

Zonder pyjama slapen tijdens een warme nacht? Liever niet!

Hoewel de een het liefst met een trui aan het bed in kruipt, slaap de ander het liefst naakt. Het is maar net wat je zelf fijn vind, al kun je volgens deze slaapexpert maar beter niet in je blootje slapen…

Nachtelijk zweten

’s Nachts zweten mensen meer dan overdag. Dit lijkt heel nutteloos (je bent immers aan het slapen en niet aan het sporten) maar niets is minder waar. Doordat je zweet ’s nachts verdampt, koelt je lichaam af. Dit zorgt ervoor dat je lichaam niet oververhit raakt, wat ook meteen de reden is dat je met warm weer meer zweet dan normaal gesproken. Sommige mensen worden zelfs wakker op natte lakens, badend in het zweet. Je eerste instinct zou dan misschien zijn om naakt te gaan slapen. Maar je kunt toch beter wat aantrekken.

Zweet absorberen

“Een pyjama absorbeert het zweet van je lichaam en houd je een stuk koeler en comfortabeler dan wanneer je naakt slaapt,” laat Neil Stanley aan de Daily Mail weten. Dit werkt echter wel alleen als je pyjama of nachthemd gemaakt is van een natuurlijk materiaal. Dit betekent stoffen als katoen, linnen of zijde. Synthetische stoffen nemen namelijk minder tot geen zweet op, waardoor ze lang niet zo verkoelend werken als een natuurlijke stof. Wil je dus af van dat nachtelijk zweten, trek dan eens een pyjama aan.

Lees ook: De 5 beste manieren om te voorkomen dat je gestoken wordt door een mug

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet, Tips en Weetjes archief | Beeld: Pxhere

Array