Binnenkort op vakantie? Waarom je altijd zonnebrandcrème op moet doen in het vliegtuig

zonnebrandcème

Zonnebrandcrème is ook belangrijk als je binnen zit

Dankzij de eerste zonnestralen hebben wij de zomer al flink in ons bol. Vakantieplannen worden gemaakt en het dromen over witte stranden en bedjes bij het zwembad kan beginnen. De zonnebrandcrème zit in je koffer, want die heb je onderweg toch niet nodig, toch? Wel dus! Om deze reden kun je maar beter een tubetje zonnebrandcrème meenemen in het vliegtuig.

Je kunt nooit te voorzichtig zijn.

Zonvakantie

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil dat je ook binnen de slechte straling van zon opneemt. Glas houdt uv-straling namelijk niet tegen, dus het komt gewoon op je huid. Het is al langer duidelijk dat deze straling erg slecht is voor je huid, met vervroegde huidveroudering, pigmentvlekken en misschien zelfs huidkanker als gevolg. Daarom nemen we massaal factor 30 mee in onze koffer als we naar een warm land gaan. Maar dat het in het vliegtuig ook op moet, dat wisten wij niet!

Zonnebank

Uit onderzoek van dermatologen is gebleken dat piloten die slechts een uurtje vliegen net zoveel radiatie op hun huid krijgen als iemand die twintig minuten onder de zonnebank ligt. De zonnebank is natuurlijk niet bepaald gezond, al helemaal niet als je geen bescherming gebruikt. Nu is de doorsnee mens natuurlijk geen piloot en word je dus niet zo lang blootgesteld aan deze straling. Maar, als je tijdens je vlucht bij het raam zit kan je dus toch schade oplopen.

Zonnebrandcrème

Ben je voorzichtig met je huid en ga je binnenkort vliegen, dan is het dus wijs om een tubetje zonnebrandcrème mee te nemen voor het geval de zon op je snoet schijnt. Omdat je zo hoog in de lucht zit zijn de stralen extra vel. Ook vlieg je meestal boven de wolken, die de zonnestralen weerkaatsen. Hierdoor wordt de straling nog eens versterkt! Wij stoppen voortaan toch maar een crèmepje in onze handbagage.

Lees ook: Schijnt de zon? Dit is waarom je bij lentezon al zonnebrand moet smeren

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Marie Claire UK| Beeld: Pexels