Pak je koffers maar: zonvakanties helpen bij het afvallen

Goed nieuws voor zonaanbidders!

De woorden ‘vakantie’ en ‘afvallen’ zouden we niet zo snel met elkaar associëren. Bij ons staan de meeste vakanties namelijk in het teken van lekker eten, drinken en het sportregime even loslaten. Niet bepaald goed voor de lijn. Toch kan op vakantie gaan naar een tropische bestemming je helpen bij het afvallen, zo stellen diëtisten. 

Een paar pondjes kwijt? Vlieg dan naar een tropische bestemming!

Minder eetlust

Hoe werkt het precies? Diëtiste Lynn de Merlier vertelt in het AD dat we bij temperaturen boven de 30 graden sneller afvallen. Dat komt omdat we door de hitte minder energie nodig hebben. Ons lijf hoeft namelijk een stuk minder moeite te doen om onze lichaamstemperatuur op peil te houden. Hierdoor heb je automatisch minder eetlust. Je lichaam maakt minder van het het hormoon serotonine aan, dat voor eetlust zorgt. Bij extreme temperaturen kun je zelfs ondervoed raken, zo vertelt De Merlier. Dan stijgt onze lichaamstemperatuur, voelen we ons koortsig en ervaren we helemaal geen hongergevoel meer. Nu kunnen wij ons niet voorstellen dat ons dat ooit zal overkomen, maar hé: als de wetenschap het zegt…

Langer op vakantie

Om de positieve effecten te ervaren, kun je het beste wat langer op vakantie gaan. Geen straf, toch? Regelmatige blootstelling aan warmte blijkt de suikerwaardes in het bloed namelijk te verlagen. Hierdoor gaat je lichaam vet verbranden. Zélfs als je languit op je strandbedje ligt met een goed boek. Dat zijn nog eens fijne berichten!

Kou

Heb je geen geld voor een ticket of blijf je liever thuis? Geen zorgen, want ook de kou heeft zo zijn voordelen. De Merlier: ”Ons lichaam heeft in de winter meer energie nodig om op temperatuur te blijven. Wie dan het karakter heeft om minder te eten, spreekt snel z’n vetreserves aan.”

Lees ook: Kan jij nooit stoppen met eten? Dan heb je last van leptine resistentie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Flavor Flav | Beeld: Unsplash