Zorgwekkend nieuws: 40% van de Nederlanders loopt onnodige gezondheidsrisico’s!

Shocking: vitaminetekort net zo schadelijk als roken!

Door het niet genoeg binnenkrijgen van bepaalde voedingsstoffen heeft 40 procent van de Nederlanders een verhoogd risico op ernstige hart- en vaatziekten. De schade hiervan is vergelijkbaar met de schade van het roken van twee pakjes sigaretten per dag.

Volgens biochemicus Cees Vermeer van de Universiteit van Maastricht heeft ruim 33% van de Nederlanders een ernstig vitamine K-tekort. Een tekort aan vitamine K kan ertoe leiden dat de elasticiteit van de bloedvaten afneemt en er verkalking ontstaat. Cees Vermeer: “Bij ruim één op de drie mensen is de vitamine K-balans erg zorgwekkend”. Vermeer deed 40 jaar lang onderzoek naar de invloed van vitamine K op het lichaam en is tot de conclusie gekomen dat de risico’s van een vitamine K-tekort voor het hart en de bloedvaten vergelijkbaar zijn met de risico’s van het roken van 2 pakjes sigaretten per dag.

Ben je geschrokken en wil je je vitamine K-tekort wegwerken? Zorg er dan voor dat je voldoende (groene) groenten en fruit binnenkrijgt.  Zo bevatten voornamelijk boerenkool (817,0 mcg) spinazie (387,0 mcg) en broccoli (156,0 mcg) veel vitamine K per 100 gram. Per dag moet je ongeveer 90-120 microgram vitamine K binnenkrijgen. Wij gaan er in ieder geval even op letten!