Dit is waarom ouders grof zeezout in een sok doen bij oorpijn en oorontsteking

sok
Een sok vullen met zout kan veel pijn verlichten

Sommige trucjes klinken eerst een beetje vreemd, maar uiteindelijk kun je er veel baat bij hebben. Dit eeuwenoude trucje wordt door veel (groot)ouders aangeraden. Onder het mom, baadt het niet, dan schaadt het niet, is deze tip altijd uit te proberen. Maar, waarom zou je eigenlijk een sok vullen met zout? Dat leggen we je uit.

Een huis-tuin-en-keukenmiddeltje dat werkt.

Oorontsteking

Steeds meer ouders willen niet dat hun kind al op jonge leeftijd in aanraking komt met pijnstillers en antibiotica. Je kunt hier namelijk resistent tegen raken. Vroeger werd er vaak antibiotica voorgeschreven bij oorontstekingen, maar nu is het advies meestal: afwachten. Dit omdat antibiotica erg heftig is en gezonde kinderen er meestal zelf wel tegen kunnen vechten. Ook zijn de meeste oorontstekingen viraal, waardoor antibiotica in feite weinig nut heeft. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat je kind resistent wordt tegen antibiotica. Om de pijn toch te verzachten en het sneller te genezen, kun je een sok vullen met zout.

Genezing

Bij de meeste oorontstekingen wordt aangeraden dat ouders het wel even kunnen aankijken. Als het kind geen hoge koorts of veel pijn heeft, gaat het meestal binnen een week wel weer over. Heeft het kind erg veel pijn of gaat het gepaard met hoge koorts, dan is het beter om wel even een bezoekje aan de huisarts te brengen. Ook als het kind vaak oorontstekingen, een cochleair implantaat, een autoimmuunziekte of het syndroom van Down heeft wordt aangeraden om toch een bezoekje aan de huisarts te brengen.

Pijn

Toch is het voor beide ouder en kind niet fijn als je kind pijn lijdt. Een huilerig en jengelig kind dat pijn heeft is natuurlijk niet leuk en als ouder wil je er wel iets aan doen om de pijn te verzachten. Daarom is deze techniek van een sok gevuld met zout ontwikkeld, die veel ouders aanraden. De truc gaat al generatieslang mee. Lees op de volgende pagina hoe dit in zijn werk gaat.

Pagina 1/2

Array