Zoveel dagen moet je vakantie nemen om écht tot rust te komen

vakantie

Het zijn meer dagen dan je misschien denkt

Als je het hele jaar door hard werkt, is het erg belangrijk om af en toe even goed uit te rusten. En hoewel een weekendje weg klinkt als een mooi begin, is dit nog lang niet genoeg om echt tot rust te komen. Volgens onderzoekers ben je namelijk pas écht ontspannen na acht dagen rust.

Niets doen

Volgens experts is een week net te kort om je dagelijkse leven even helemaal los te laten. Vandaar dat het beter is om een vakantie in te plannen van in ieder geval acht dagen of meer. Ook is het belangrijk dat je die dan vervolgens niet helemaal vol plant. Alleen door even helemaal niets te hoeven en moeten doen, kom je echt tot rust. Zorg er dus voor dat je in ieder geval een paar dagen leeg houdt op vakantie en je zult merken dat je vanzelf opknapt.

Creativiteit

Maar misschien vraag je je af waar dat niets doen eigenlijk goed voor is. Het is een momentje waarop je alles even op een rijtje kunt zetten. Wanneer je gewoon voor je uit staart en verder niks doet, zullen er allemaal gedachten door je hoofd gaan. Daardoor zal je onbewuste actiever worden en word je creatiever. Je hebt namelijk letterlijk en figuurlijk meer ruimte in je hoofd. Op zulke rustmomentjes kun je dan ineens een oplossing bedenken voor een probleem waar je al langer mee rondloopt, of heb je plotseling nieuwe ideeën.

Vervelen

Verveling wordt vaak als iets negatiefs gezien, maar stilte is dus juist heel goed voor je brein. Het zorgt ervoor dat belangrijke gedachtes en gevoelens naar boven komen. Misschien zijn dit gevoelens die je normaal gesproken wegstopt, of waar je liever niet mee bezig bent. Door bewust even stil te staan, kun je met die gevoelens aan de slag en los je ze op. Door even helemaal niets te doen kun je daarnaast ook makkelijker knopen doorhakken.

Lees ook: Handig: dit is de goedkoopste dag om je vakantie te boeken

Bron: Libelle, Tips en Weetjes Archief | Beeld: Pexels