Na dit aantal jaar ben je het gelukkigste in je relatie

Ben jij al op het gelukkigste punt in je relatie?

De eerste jaren van je relatie worden meestal omschreven als de gelukkigste periode die mensen met hun partner hebben gehad. Je denkt misschien dat je deze tijd kwijt bent, maar na zoveel jaar huwelijk komt het wel weer terug. 

Je moet wel heel even geduld hebben.

Roze bril

Wanneer we verliefd zijn, gaat alles in een soort van waas. Je hebt een roze bril op, vindt alles aan je partner fantastisch en bent heel erg gelukkig. Toch verandert dit na zes maanden tot een jaar; dan wordt het opeens duidelijk dat je partner ook karaktertrekken heeft die je misschien niet zo heel prettig vindt. Je denkt misschien dat je dan je gelukkigste periode wel zo’n beetje hebt gehad. Dit is hoeft echter helemaal niet waar te zijn, zo blijkt uit onderzoek.

Twintig jaar

In het onderzoek, dat werd gepubliceerd in Social Networks and the Life Course, werd onderzoek gedaan naar het huwelijk van tweeduizend stellen. De onderzoekers keken naar de stabiliteit van de huwelijken en kwamen erachter dat in de eerste twintig jaar van het huwelijk de tevredenheid en de gezamenlijke activiteiten geleidelijk afnamen. Toch ontstond er na twintig jaar een keerpunt; na zo lang getrouwd te zijn geweest namen het geluk en de gezamenlijke activiteiten weer toe.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: Public Domain Pictures