Zwanger? Deze 8 dingen kunnen vertellen of je een jongen of meisje krijgt

jongen meisje

Naast je voorgevoel kunnen deze dingen het geslacht ook verklappen

Tegenwoordig kun je halverwege je zwangerschap middels een echo al zien of je een jongen of meisje zult krijgen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je voor die tijd ook al heel nieuwsgierig bent naar het geslacht. Misschien heb je een heel sterk voorgevoel, maar er zijn ook verschillende verschijnselen die kunnen verklappen wat er in je buik groeit. Wij zetten er acht op een rijtje. 

1. Huidverandering

Allereerst kunnen veranderingen in je huid iets zeggen over het geslacht. Zo zou je een vettere huid krijgen als je in verwachting bent van een meisje. Een jongetje zou juist zorgen voor een drogere huid, schrijft website Ze.

2. Acne

Een vettere huid kan ook leiden tot acne. Wanneer er een kleine meid in je buik groeit, is de kans dan ook aanwezig dat je puistjes krijgt.

3. Gestuntel

Er verandert een hoop in je lichaam wanneer je in verwachting bent van een kleintje. Ben je erg lomp tijdens je zwangerschap? Dan kan dit wijzen op een jongen. Stoot je weleens iets om? Dan ben je niet per se lomp en krijg je waarschijnlijk een meisje.

4. Haartextuur

Ook de haartextuur kan iets zeggen over het geslacht. Veel vrouwen merken namelijk verschil in hun haar tijdens de zwangerschap. Is je haar erg dof en slap? Verwacht dan een meisje. Dikker en glanzend haar kan juist wijzen op een jongeman.

5. Hoofdpijn

Nog zo’n vervelend zwangerschapskwaaltje: hoofdpijn. Niet iedere vrouw heeft hier echter last van, en juist dát kan iets verklappen. Als je hoofdpijn hebt, zou er namelijk een jongetje op komst zijn. Heb je geen hoofdpijn? Dan is het waarschijnlijk een meisje.

6. Temperatuur

Ook je temperatuur geeft je meer informatie, maar dan wel van je…voeten! Als je regelmatig koude voeten hebt, dan zou de kans groter zijn dat er een kleine man in je buik groeit. Bij een meisje zou je juist geen verschil merken. Bedenk hierbij wel of je altijd al last had van koude voeten, of dat het tijdens de zwangerschap echt meer is.

7. Cravings

Veel vrouwen hebben last van cravings als ze in verwachting zijn – ontzettende trek in de meest uiteenlopende etenswaren. Zin in zoet zou betekenen dat er een kleine meid op komst is. Liever iets zouts? Dan is het een jongetje, zegt men!

8. Borstgrootte

Bij bijna elke vrouw groeien de borsten tijdens de zwangerschap. Maar wist je dat er verschil in kan zitten per borst? Is de rechterborst groter dan de linker? Dan is er een jongen op komst, wordt beweerd. Is het andersom? A girl it is! 

Kleine disclaimer: het zijn en blijven natuurlijk verwachtingen en anekdotes, dus niets valt met zekerheid te zeggen. Maar in de tussentijd is het best leuk om eens te kijken of je op deze manier achter het geslacht kan komen!

Lees ook: Ben je zwanger? Doe deze 4 dingen dan absoluut niet

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels