Als je veel zweet in de nacht kun je dat op deze manier oplossen

zweet

Zo zweet je minder!

Veel mensen hebben last van overmatig transpireren in de nacht. Hier we kunnen veel verschillende redenen voor noemen; de voornaamste zetten we hier voor je op een rij, inclusief oplossing! Zo word jij ’s nachts niet meer wakker in een nat bed. Wel zo prettig, toch?

Vaak ligt het aan een te warme kamer, maar hier kan het ook aan liggen.

Naakt slapen

Op zich is het heel logisch om kledingstukken uit te trekken als je het heel warm hebt. Je krijgt het immers warmer, naar mate je meer kledingstukken aan hebt. In de praktijk ligt dit echter anders. Als je iets van een katoenen shirt draagt, kan het zweet geabsorbeerd worden en heb je tevens minder beddengoed nodig om jezelf te bedekken. Hierdoor zul je het minder warm hebben en ook minder zweten.

Sporten

Als je een fan bent van ’s avonds sporten, dan heb je hier nog lang naeffecten van. Je lichaam blijft namelijk wel twee tot vier uur warm nadat jij je workout al lang hebt afgerond. Als je in die tijd in je bed gaat liggen, dan krijg je het daar vanzelfsprekend nóg warmer. Probeer je workouts daarom altijd vier uur voor je bedtijd te plannen, zodat je lekker koel kunt slapen.

Overgang

Als je in de overgang bent, dan heb je snel last van opvliegers en die komen vooral ’s avonds voor. Je krijgt het dan heel erg warm en begint ook overmatig te zweten. Heel vervelend en hier is helaas niet veel aan te doen. Zorg alleen wel dat je ademend beddengoed hebt. Kies voor natuurlijke producten, zoals wol en katoen en niet voor synthetische stoffen.

Pittig eten

Ben jij niet vies van een beetje sambal of tabasco? Niet erg, maar het heeft wel een effect op je lichaamstemperatuur. Je spijsvertering gaat namelijk heel hard aan het werk en dit zorgt voor een opwarming van je lichaam. Als je veel last hebt van nachttranspireren, dan kun je beter kiezen voor mildere kruiden. Helpen bovenstaande tips echter niet? Overweeg dan eens om naar de huisarts te gaan.

Lees ook: Last van opgezwollen voeten bij warm weer? Dit verhelpt het probleem snel!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Libelle | Beeld: pexels