Last van zweetvoeten? Deze 7 trucjes kunnen je helpen

zweetvoeten trucjes

Met deze trucjes vermijd je die vervelende stinkvoeten

Stinkvoeten: het is niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen ontzettend vervelend. Wanneer je bijna in geen enkele situatie je schoenen uit durft te trekken, is het tijd voor wat handige trucjes. Want door deze 7 dingen aan je routine toe te voegen, voorkom je een hoop vervelende luchtjes. Aan de slag!  

1. Wassen maar

Het hele euvel voorkom je met name door je voeten regelmatig te wassen. Het klinkt misschien als veel werk, maar probeer je voeten iedere dag met een antibacteriële zeep te wassen. Droog je voeten vervolgens goed af – ook tussen je tenen – en knip je nagels indien nodig. Dit is de basis voor een stel frisse voeten.

2. Ouderwets voetenbad

Om stinkvoeten te voorkomen dienen je voeten zo min mogelijk schimmels en bacteriën te bevatten. Door een ouderwets voetenbad te nemen, help je de boel een handje. Neem een voetenbad met zout, thee of appelazijn. Probeer dit een aantal keer per week te doen.

3. Verander je voedingspatroon

Je voedingspatroon? Ja, je leest het goed. Producten met veel geraffineerde koolhydraten – oftewel: snoep, chips en frisdrank – kun je beter laten staan. Deze producten zijn namelijk een voeding voor bacteriën en schimmels in het lichaam. Kies daarentegen vaker voor anti-ontstekende voedingsmiddelen zoals broccoli, zalm en blauwe bessen.

Lees meer trucjes op de volgende pagina.

Pagina 1/2