Deze 7 plantensoorten houden muggen op afstand

Met deze zeven plantensoorten houd je muggen op afstand

Heerlijk die zwoele zomeravonden, echter zijn de vele muggen een nare bijkomstigheid. Niet alleen de warmte houdt ons ’s nachts wakker, ook de muggen lijken geen genoeg van ons bloed te krijgen. Gelukkig zijn er zeven verschillende plantensoorten die deze vervelende muggen ver op afstand kunnen houden. Zet ze in je slaapkamer of in de tuin en je zal merken dat ze minder snel bij jou in huis zullen komen.

Deze plantensoorten werken uitstekend om muggen uit je buurt te houden.

1. Rozemarijn

Niet alleen is rozemarijn een heerlijk kruid om je eten mee op smaak te brengen, ook werkt het perfect tegen muggen. De prikkende insecten hebben een hekel aan de geur van rozemarijn en dat houdt ze mooi op een verre afstand!

2. Kattenkruid

Katten zijn dol op kattenkruid, muggen daarentegen vliegen er het liefst met een grote boog omheen. Dit komt omdat het kruid ruikt naar een combinatie van citroen en munt en bevat het nepetalacton, iets waar muggen niet tegen kunnen.

3. Lavendel

Het is geen straf om de bloemetjes buiten te zetten met de heerlijke geur van lavendel. Hoewel wij er dol op zijn en het een kalmerende werking heeft, werkt het voor muggen afwerend. Een goed idee dus om deze plant in de slaapkamer te zetten!

4. Pepermunt

Pepermunt bevat een bepaalde olie die giftig is voor verschillende insectenlarven, waaronder muggen. Het werkt daarom perfect als insect-afstotend middeltje. Kweek je munt in je moestuin? Dan kun je er ook nog eens heerlijke muntthee van zetten.

5. Goudsbloem

Deze prachtige, kleurrijke bloemen staan niet alleen mooi in je tuin of op het balkon, ze werken ook goed tegen muggen. Het geurtje dat deze plant afscheidt, is een geur waar muggen een vreselijke hekel aan hebben. Nog een voordeel: deze plant heeft vrij weinig onderhoud nodig.

6. Tomatenblad

Nog een plant die muggen op afstand houdt: tomatenblad. Kweek je tomatenplanten in je moestuin? Dan helpen de bladeren van deze plant dus goed om de insecten op afstand te houden. Leg een paar losse tomatenbladeren naast je bed en de muggen zullen ver uit je buurt blijven ’s nachts.

7. Citroenmelisse

Tenslotte de citroenmelisse. Dankzij dit plantje zijn dure citronellakaarsen overbodig. Het plantje heeft namelijk hetzelfde effect als de kaarsen en we weten allemaal dat de geur van de citronellakaarsen muggen ver bij je uit de buurt houdt. Eigenlijk elke plant die een citroengeur afgeeft zoals citroengras en citroengeranium werken goed tegen muggen.

Lees ook: Pas op met automatische robotgrasmaaiers voor baby egels in de tuin

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Popsugar, Margriet | Beeld: Pixabay