9 dingen waarvoor je een stuk zeep nog meer kunt gebruiken

Stuk zeep

Gebruik jij zeep weleens voor deze doeleinden?

Smokkel jij weleens een stuk zeep mee uit een hotelkamer na een overnachting? Dan heb je nu een extra reden om deze goed te bewaren. Je kun er namelijk niet alleen je handen mee wassen, de blokjes zeep zijn ook erg nuttig in huis! Gebruik voortaan dus zeep voor deze negen dingen.

Negen klusjes in huis waarvoor je zeep kunt gebruiken.

1. Vastzittende lades en schuifdeuren soepel maken

Wanneer lades en schuifdeuren moeilijk opengaan, kun je een stuk zeep gebruiken om ze soepeler te maken. Strijk met de zeep simpelweg over de beide zijkanten van de lades of de deurgeleiders en het probleem is opgelost.

2. Kasten, auto’s en koffers fris laten ruiken

Verpak de zeep in een stukje stof en berg hem op in je kast, auto of koffer. De zeep laat vieze geurtjes verdwijnen en verspreidt een heerlijk frisse geur!

3. Meubels in elkaar zetten

Of je nu een ervaren klusser bent of twee linkerhanden hebt, schroeven in meubels draaien blijft een lastig klusje. Je kunt het makkelijker maken door de schroef in te wrijven met zeep. Zo glijdt de schroef makkelijker in het hout.

4. Gaatjes in de muur verbergen

Zitten er kleine (spijker)gaatjes in je muur? Gebruik een stuk zeep in dezelfde kleur als de muur en wrijf deze over het gat. Wedden dat niemand het gaatje daarna nog kan vinden?

5. Verfspetters voorkomen

Verf je een stuk muur naast een spiegel of raam? Door zeep op het glas te smeren, voorkom je dat er verfspetters achterblijven. Een spatje kun je namelijk heel gemakkelijk wegvegen. Je hoeft dus nooit meer de ramen af te tapen, handig!

6. Lekkages opsporen

Zit er een gaatje in je fietsband of opblaasbadje, maar weet je niet precies waar? Maak een stuk zeep nat en wrijf hiermee over de vermoedelijke plek. Op de plaats van het gaatje zullen luchtbelletjes ontstaan!

7.  Meubilair beschermen tegen huisdieren

Net als jij zijn ook je viervoeters niet zo dol op de smaak van zeep. Door stoel- en tafelpoten hiermee in te smeren, zullen je huisdieren bij je meubels wegblijven. Zo maken ze niet langer tand- en nagelafdrukken in het hout.

8. Vastzittende ritsen losmaken

Een vastzittende rits maak je gemakkelijk weer soepel met behulp van zeep. Strijk een droog stuk zeep over de tandjes en de rits zal weer vloeiend kunnen bewegen.

9. Maak je eigen wasverzachter

Meng soda, boraxpoeder en zeep en in een handomdraai heb jij je eigen wasverzachter!

Lees ook: De 7 plekken die iedereen vergeet schoon te maken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: The Spruce | Beeld: Pixabay