Aha! Hierom houdt je hond z’n kop scheef als je tegen hem praat

hond

De reden is heel lief!

Heb jij een trouwe viervoeter? Dan zou je vast wel eens een keertje met ze willen praten, toch? Jammer genoeg gaat dat nooit gebeuren. Maar… we kunnen er wel achter komen wat ze met sommige dingen bedoelen. 

Communicatie

Inmiddels weten we dat honden erg goed communiceren zonder daadwerkelijk met ons in gesprek te gaan. Zo kwispelen ze wanneer ze blij zijn, en grommen ze wanneer ze boos zijn. Dat is natuurlijk allemaal vrij logisch voor ons, maar wist je dat honden ook dingen kunnen aangeven met de stand van hun kop? Ja, echt!

Kop scheef

Misschien heb je het wel eens gezien, maar als we tegen onze hond praten gaat hun kop meestal scheef staan. Maar waarom is dat eigenlijk? Nou, de reden ervoor is eigenlijk heel lief! Ze willen je op deze manier namelijk zeggen dat ze geïnteresseerd zijn in wat je zegt.

En hoewel wij het geblaf van onze honden niet begrijpen, zijn zij juist wél in staat om onze taal te begrijpen. Zo onthouden ze bepaalde woorden. En laat dit nou net die woorden zijn die ze zoeken als ze hun kop scheef houden als je tegen ze praat. Je hond probeert je dus eigenlijk te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan woorden als: spelen, eten, zitten, etc.

Beter begrijpen

Ook is de reden dat ze hun kop scheef houden, omdat ze dan beter kunnen horen wat je te zeggen hebt. Ze draaien namelijk hun kop naar de bron van het geluid. Het helpt ze daarnaast ook om beter te kunnen kijken naar je gezichtsuitdrukking. Ze doen er dus eigenlijk alles aan om je beter te zien, te horen en te begrijpen. Hoe lief!

Lees ook: Zo maak je bezwaar tegen de WOZ-waarde van je huis

Bron: Margriet | Beeld: Pexels