Dit is waarom iedereen babypoeder in de tuin gebruikt en jij straks ook!

Ook je tuin heeft veel baat bij babypoeder

Wij houden ontzettend van spullen die multifunctioneel blijken zijn zoals de wondersponsjes van de Kruidvat, rozenwater en babypoeder! De laatste is natuurlijk hartstikke fijn voor gevoelige babybilletjes, maar wist je dat ook de tuin wel een beetje van het poeder kan gebruiken? 

Je tuin heeft enorm veel baat bij een beetje babypoeder.

1. Mieren

Mieren zijn een veelgehoorde klacht van menig tuinier. Het is lastig de beestjes kwijt te raken, maar babypoeder kan een uitkomst zijn. Strooi het babypoeder op plekken waar vaak mieren komen en ze zullen snel een andere weg uitzoeken.

2. Bladluizen

Ook bladluizen zijn niet per se een groot fan van het witte poeder. De plantdodende beestjes verhouden zich op vreemde wijze tot de mier: sommige miersoorten beschermen en voeden zich met bladluizen. Wil je de bladluis weghouden, zorg er dan voor dat je de mieren verwijdert.

3. Torren

Een ander insect dat vaak je tuin verpest houdt ook niet heel veel van babypoeder: de tor. Torren verpesten je planten door de bladeren te vernietigen en zijn dan ook in menig tuin niet welkom. Bestuif de bladeren waar de torren van eten met babypoeder en je zult zien dat ze snel verdwijnen.

Lees ook: Met deze 5 tips kun je bladluis op een natuurlijke manier bestrijden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: Flickr, Mike Mozart