Bed opmaken: wie doet dat direct `s ochtends? Stop ermee en lees dit!

We doen het allemaal maar doen we het wel goed?

Je bed opmaken is één van de dingen die de meeste mensen als eerste doen als ze wakker worden. Dit staat netjes en is beter is ons altijd geleerd. Het staat inderdaad netter maar is het ook beter? Een recente studie die gepubliceerd is door de University van Kingston in Londen laten zien dat het opmaken van je bed niet zo goed is als op het eerste gezicht lijkt en zelfs negatieve effecten op onze gezondheid heeft.

Om te bewijzen dat het opmaken van je bed schadelijk kan zijn voor onze gezondheid, lieten de onderzoekers zien dat het opmaken van de lakens en beddensprei een perfect nest voor mijten maakt en hun levenscyclus verlengt. Ze benadrukten voornamelijk dat wanneer we het bed opmaken, we de mijten en andere spinachtigen die in deze lakens zitten een mooi huisje en warmte geven, waardoor hun levensverwachting verlengd wordt.

Alhoewel we het vaak niet realiseren, bevatten lakens en beddensprei vocht en hitte, wat gegenereerd wordt door het zweet dat we produceren wanneer we slapen. Wanneer dit vocht gecombineerd wordt met een slechte ventilatie creëren we een perfect thuis voor mijten en kunnen ze zich ook makkelijk reproduceren en een lange tijd leven zonder dat we het doorhebben.

Bekijk de risico`s op de volgende pagina.


Pagina 1/2