Dít is de reden dat je je bed ’s ochtends juist absoluut niet moet opmaken!

 

Maak jij je bed meteen ’s ochtends op?

Wij doen het eigenlijk elke ochtend zodra we eruit stappen: ons bed opmaken. Het ziet er netjes uit en je stapt ’s avonds lekker in een strak opgemaakt bed, veel fijner! Maar wist je dat het voor je gezondheid beter is om je bed niet op te maken? Het beste kan je het dekbed openslaan en het verder gewoon laten. 

Huisstofmijt
Als we ’s nachts slapen verliezen we ontelbare huiddeeltjes. Klinkt smerig, maar het is doodnormaal: zo vernieuwt onze huid zich constant. Wat wél een beetje ranzig is dat kleine organismen (zoals huisstofmijt) zich met smaak tegoed doen aan jouw huiddeeltjes. Huisstofmijt is gek op menselijke huidcellen en ze gedijen het allerbeste in een warm en vochtig bed. Mensen verliezen tijdens hun slaap gemiddeld een liter (ja, echt) vocht per nacht, een feestje voor die kleine beestjes.

Niet dicht, maar open
Als je je bed dus opmaakt en dus ‘dichtslaat’ ziet dat er voor jou heel gezellig uit, maar voor de huisstofmijt is het nog veel leuker. Ze kunnen de hele dag comfortabel in een warm en vochtig nest zitten en zich in alle rust en comfort voortplanten. Dat wil je niet! Sla je bed dus ’s ochtends open en niet dicht en doe een raam en de gordijnen open. Dit  zorgt er juist voor dat de mijtjes uitdrogen en doodgaan.

Wil je dit artikel later nog eens lezen? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash