Dit zijn de 6 favoriete verstopplekken van bedwantsen

Check deze plekken in het huis altijd goed op bedwantsen

Bedwantsen. De rillingen lopen al over onze rug als we eraan denken. Deze kruiperige beestjes kun je veelal vinden in en rondom je bed. Dat hoeven we je vast niet meer te vertellen. Toch zijn er ook nog genoeg andere plekken in het huis waar dit beestje zich graag schuil houdt.

Het bed is niet de meest voor de hand liggende plek waar bedwantsen zich graag verstoppen.

Bedwantsen

Wat zijn bedwantsen eigenlijk? Bedwantsen vind je veel terug in de slaapkamer. Ze bijten graag mensen tijdens hun slaap en veroorzaken hiermee jeukende, rode bultjes. Kom je niet direct in actie, dan zal er in je huis binnen mum van tijd een grote bedwantsen-familie wonen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen de beestjes bestrijden, maar ze zijn zo hardnekkig dat hier veel werk in gaat zitten. Check de onderstaande plekken in het huis goed op bedwantsen en voorkom een hoop gedoe.

Behang

Het favoriete plekje van de bedwants is natuurlijk het bed, aangezien dit beestje er veel plezier uit haalt om jou ’s nachts in je slaap te bijten. Toch kunnen bedwantsen zich ook schuilhouden op een andere plek, namelijk achter het behang – ja, echt! Wanneer jij dus heerlijk ligt te slapen, kunnen de bijtgrage beestjes achter het behang of tussen de plinten vandaag komen. Alleen het idee al…

(Kleding)kast

Een kast is ook een favoriet verstopplekje van de bedwants. Ze overleven goed op textiel en kunnen via kleding, beddengoed of theedoeken in de kasten terecht komen. Vind je een bedwants in je (kleding)kast? Leg dan elk kledingstuk 2 dagen in de vriezer of was alle kleding op 60 graden. Ook met beddengoed of theedoeken doe je er goed aan om deze grondig te reinigen. Zo voorkom je verspreiding.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2