Dit zijn de 6 favoriete verstopplekken van bedwantsen

Check deze plekken in het huis altijd goed op bedwantsen

Bedwantsen. De rillingen lopen al over onze rug als we eraan denken. Deze kruiperige beestjes kun je veelal vinden in en rondom je bed. Dat hoeven we je vast niet meer te vertellen. Toch zijn er ook nog genoeg andere plekken in het huis waar dit beestje zich graag schuil houdt.

Het bed is niet de meest voor de hand liggende plek waar bedwantsen zich graag verstoppen.

Bedwantsen

Wat zijn bedwantsen eigenlijk? Bedwantsen vind je veel terug in de slaapkamer. Ze bijten graag mensen tijdens hun slaap en veroorzaken hiermee jeukende, rode bultjes. Kom je niet direct in actie, dan zal er in je huis binnen mum van tijd een grote bedwantsen-familie wonen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen de beestjes bestrijden, maar ze zijn zo hardnekkig dat hier veel werk in gaat zitten. Check de onderstaande plekken in het huis goed op bedwantsen en voorkom een hoop gedoe.

Behang

Het favoriete plekje van de bedwants is natuurlijk het bed, aangezien dit beestje er veel plezier uit haalt om jou ’s nachts in je slaap te bijten. Toch kunnen bedwantsen zich ook schuilhouden op een andere plek, namelijk achter het behang – ja, echt! Wanneer jij dus heerlijk ligt te slapen, kunnen de bijtgrage beestjes achter het behang of tussen de plinten vandaag komen. Alleen het idee al…

(Kleding)kast

Een kast is ook een favoriet verstopplekje van de bedwants. Ze overleven goed op textiel en kunnen via kleding, beddengoed of theedoeken in de kasten terecht komen. Vind je een bedwants in je (kleding)kast? Leg dan elk kledingstuk 2 dagen in de vriezer of was alle kleding op 60 graden. Ook met beddengoed of theedoeken doe je er goed aan om deze grondig te reinigen. Zo voorkom je verspreiding.

Boeken

Naast het behang, plinten en kasten, zijn boeken ook een favoriet verstopplekje onder de bedwantsen. Met name de oude, stoffige exemplaren vallen goed in de smaak bij de kleine beestjes. Verplaats je vervolgens zo’n oud boek vol met bedwantsen in huis? Dan is de kans groot dat je huis binnen een korte tijd vol zit met deze beestjes.

Stopcontacten

We horen je denken: ‘bedwantsen in stopcontacten?!’ Ja, echt. De kleine gaatjes van het stopcontact zijn een prima verblijf voor de diertjes. Ze kunnen er makkelijk in en uit. Dit maakt het voor de bedwantsen makkelijk om snel op hun ‘prooi’ af te gaan wanneer deze in de buurt is. Brrr.

Banken en stoelen

Naast het bed, zijn ook banken en stoelen niet veilig voor de bedwants. Verplaats je je meubels regelmatig in huis, dan verspreid je – zonder dat je het doorhebt – ook alle bedwantsen door het hele huis heen. Kom je een bedwants tegen in een van je meubelen? Schakel dan direct een gespecialiseerd bestrijdingsbedrijf in, voor het te laat is.

Vloerbedekking en tapijt

Textiel vinden bedwantsen dus fijn, dat moge duidelijk zijn. Ook tapijten en vloerkleden zijn erg aantrekkelijk voor ze. Dit is mogelijk de vervelendste plek waar deze beestjes zich kunnen ophouden. Met name wanneer je hele huis vol ligt met tapijt. Goed stofzuigen heeft weinig nut, aangezien de diertjes kunnen zich goed vastklampen aan het tapijt. Schakel ook in dit geval direct een bestrijdingsbedrijf in.

Lees ook: Jeuk? Misschien heb jij last van bedwantsen! Dit zijn de symptomen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Videostill, YouTube