Dit zijn de beste low budget vakantiebestemmingen in Europa

low budget

Dat wordt toch nog lekker op vakantie gaan!

Op vakantie gaan: iedereen houdt ervan. Toch zit er aan sommige vakantielanden best een hoog prijskaartje. Heb jij dus een beperkt budget? Geen zorgen. Boekingsplatform Omio heeft namelijk een onderzoek gedaan naar de beste low budget vakantiebestemmingen in Europa. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Onderzoek

In het onderzoek van Omio hebben onderzoekers gekeken welke Europese vakantiebestemmingen het meest voordeligst zijn voor mensen met een beperkt budget. Het onderzoek is tot stand gekomen na de langdurige wereldwijde coronapandemie. Door de pandemie en de huidige economie is het namelijk erg logisch dat reizigers afzien van een grote of kleine vakantie. Gezien reizen echter vele voordelen met zich meebrengt, heeft Omio een onderzoek gedaan naar de beste bestemmingen voor reizigers met een beperkt budget, zodat ook jij lekker op vakantie kunt.

Top vijf

De uitgebreide studie toont aan dat alle onderzochte steden – 100 in totaal – een aantrekkelijk cultureel aanbod en bezienswaardigheden hebben die gratis zijn voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen. Reizigers kunnen hier dus flink op besparen als ze hun activiteiten hierop afstemmen.

Ook werd er bij alle steden gelet op de belangrijkste toeristische attracties, bezienswaardigheden en musea van de desbetreffende stad, zodat de kwaliteit van een reis niet beïnvloed wordt. In het onderzoek zijn er 100 steden onder de loep gelegd, waar wij de top vijf Europese low budget plaatsen voor je op een rijtje hebben gezet:

  1. Granada
  2. Brugge
  3. Venetië
  4. Valencia
  5. Edinburgh

Granada

Zoals te zien is staat Granada, in Spanje, op nummer één en biedt als reisbestemming dus de beste prijs-kwaliteitverhouding. De stad biedt in totaal maar liefst 112 gratis vrijetijdsactiviteiten en 60 bezienswaardigheden. Daarnaast is Het Werelderfgoed Alhambra – de grootste bezienswaardigheid van Granada – óók gratis. Als er wordt gekeken naar museums, zijn er in totaal tien zonder entreeprijs. Wil je een stadstour doen door de stad dan kost het je slechts 7 euro en voor een biertje betaal je maar 2,50.

Brugge & Venetië

Wil je besparen op je vakantie, dan kun je ook eens een kijkje nemen in Brugge en Venetië. In het Belgische Brugge kun je deelnemen aan maar liefst 24 stadstours voor onder de 25 euro. Nog meer geld besparen? Ga dan eten in een van de vele fastfoodrestaurants en maak gebruik van de menu-aanbiedingen. Voor zo’n menu betaal je namelijk gemiddeld slechts 7 euro!

Hoewel je zou denken dat Venetië erg duur zou zijn, staat ‘ie op plek drie van de beste reisbestemmingen voor een beperkt budget. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste bezienswaardigheden in Venetië namelijk gewoon gratis zijn. Neem bijvoorbeeld het San Marcoplein of de Rialtobrug met uitzicht op het Canal Grande. En je raadt het misschien niet, maar in Venetië zijn in totaal maar liefst 293 gratis activiteiten. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen meer te maken over het kopen van een flesje water in Venetië, want je kunt er gewoon gebruikmaken van de 186 openbare drinkfonteinen.

Lees ook: Aha! Dit is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten

Bron: Omio | Beeld: Pexels