Dit effect heeft het om met een babystemmetje tegen je hond te praten

Doe jij dit ook altijd? 

Praat jij ook altijd tegen je hond alsof het een baby is? De kans is groot dat mensen om je heen dit erg grappig vinden, maar eigenlijk is het helemaal niet gek. Uit studies is zelfs gebleken dat honden veel beter reageren als je met een babystemmetje tegen ze praten, dan op je normale toonhoogte. 

Meerdere voordelen 

Uit meerdere studies blijkt dat honden het alleen maar leuk vinden als je met een hoog stemmetje tegen ze praat. Het heeft zelfs meerdere voordelen. Zo zorgt een babystemmetje opzetten voor een betere emotionele band met je viervoeter. Daarnaast vinden ze je liever en zal je hond beter luisteren wanneer je met een hoog stemmetje tegen hem of haar praat. 

Speciaal stemmetje 

Wanneer je een babystemmetje opzet, is dat vaak hoger dan je normale stem. Je hond ziet dit als een speciaal stemmetje. Daardoor begrijpt hij beter dat je tegen hem praat en maakt het jullie band sterker. Hoewel mensen het dus grappig kunnen vinden als jij weer eens een stemmetje opzet tegen je viervoeter, is dit dus helemaal niet zo gek. 

Reactie op toonhoogte

Het is duidelijk dat een hoog stemmetje positieve effecten op je hond kan hebben. Toch moet je er ook voorzichtig mee zijn, want honden associëren hoge geluiden vaak met een beloning of opwinding. Ze horen niet precies wat je zegt, maar letten vooral op de toonhoogte en intonatie. Er zijn zelfs video’s te vinden waarin mensen op een hoge toon ‘foei’ zeggen tegen hun hond en de viervoeter alsnog enthousiast reageert. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Zorg er dus voor dat je hond die verschillen ook kent. 

Lees ook: Viervoeter op het oog? Dit zijn de populairste hondennamen 

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels