Ideaal: dankzij dít fruit lopen je aardappelen minder snel uit!

Zo lopen je geliefde piepers veel minder snel uit

Aardappelen, we zijn er dol op. Vooral omdat we de eetbare knol op zoveel verschillende manieren kunnen eten. Gebakken, gekookt, gefrituurd, we vinden het allemaal lekker. Iedereen die weleens een zak aardappelen aanschaft, weet echter dat de geliefde piepers snel kunnen uitlopen. Wie regelmatig last heeft van dit probleem kan het uitlopen uitstellen met appels!

Om aardappels zo lang mogelijk goed te houden, moet je ze op een donkere, droge en koele plaats bewaren. De ideale temperatuur om aardappels te bewaren is tussen de 4 en 10 graden. Haal de aardappelen bovendien ook meteen uit de plastic verpakking -als ze daarin zaten- zodat de aardappelen kunnen ‘ademen.’

Wanneer je veel aardappels hebt ingeslagen, is de kans groot dat een deel van je aardappels lang in de la liggen, voordat je ze eet. Wanneer je aardappelen te lang of op een te warme plek bewaart, krijgen ze uitlopers of spruiten. Voorkom dit door een paar appels tussen je aardappelen te bewaren. Heb je toch uitlopers aan je piepers gekregen? Geen probleem, je kunt ze nog prima eten, maar stijd de plekken waar de uitlopers zaten wel ruim uit.

Let op: wanneer het zomer is, is het soms lastig om je aardappels op een koele plek te bewaren. Bewaar je aardappels echter nooit in de koelkast. Door de kou zet het zetmeel om in suikers.

Bron: Slim Huishouden | Beeld: Pixabay