Hij gebruikt 7 IKEA keukenkastjes en maakt dit ervan voor zijn dochters slaapkamer! Geweldig zo’n creatieve vader!

IKEA keukenkastje

Ikea is ook overal goed voor

De Amerikaan Chris Heider wilde iets speciaals maken voor zijn dochters slaapkamer en stelde niet teleur! Chris nam 7 keukenkastjes in verschillende formaten die hij kocht bij IKEA en hij gebruikte ze als de basis voor een bed voor zijn dochters slaapkamer.

In het filmpje op de volgende pagina laat Chris ons het hele proces zien, vanaf het in elkaar zetten van de IKEA keukenkastjes, het maken van het beddenplatform tot aan de laatste handeling, het plaatsen van de matras bovenop het nieuwe platform en alles er tussenin.
We weten niet zeker of Chris het idee voor het platform opslagbed zelf kreeg of dat hij het ergens had gezien, maar het is hoe dan ook een hele slimme manier om opslagruimte te combineren met een bed! Hij deed het ook nog eens vrij goedkoop (Chris zei dat het hem ongeveer $480, oftewel ongeveer €440 kostte om het project af te ronden, waarvan ongeveer €425 naar de keukenkastjes ging). Lees verder op de volgende pagina en bekijk zijn handige instructiefilmpje!

IKEA keukenkastje 2

Het filmpje is vrij recht voor zijn raap, waarbij Chris de voice over doet, terwijl hij elke stap uitlegt. Hij laat het er zo simpel en moeiteloos uitzien! Chris weet duidelijk wat hij doet. Het helpt natuurlijk dat hij het gereedschap heeft om dit bed te maken (wat volgens hem ongeveer 6 uur duurde). Het is ook leuk om te zien dat hij geholpen wordt door zijn dochter, een beetje vader-dochter tijd zullen we maar zeggen.

Het is misschien niet voor iedereen… dit is bijvoorbeeld niet iets voor gezinnen, aangezien dan één persoon over de ander zou moeten klimmen om in en uit het bed te komen. Het is toch een slimme manier om gebruik te maken van de ruimte. Zelfs als je er niet klaar voor bent om dit project aan te kunnen of als je denkt dat een platform opslagbed niet echt iets voor jou is, dan biedt het je hopelijk een beetje inspiratie hoe je met goedkoop meubilair en een beetje doe het zelven een creatieve oplossing kunt bedenken voor in huis! Bekijk hier het filmpje van Chris Heider:

Lees ook: Nieuw Whatsapp-virus in omloop! Virus maakt stiekem foto’s, luistert en leest mee!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest