Huh?! Vaatwastablet in de wasmachine? Dit trucje is echt makkelijk en superhandig!

Doe eens een vaatwastablet in je wasmachine!

Weinig dingen fijner dan een heerlijk naar wasmiddel geurend shirt aantrekken of ‘s avonds in een verschoond bedje stappen. Maar als je hoofd het kussen raakt of je een kledingstuk over je hoofd trekt ruikt het helemaal niet lekker fris! Sterker nog, het ruikt naar schimmel, of natte hond. Hartstikke vervelend natuurlijk, het lijkt ons de bedoeling dat een wasmachine kleding schoonmaakt en niet smeriger.

Dit is ons allemaal wel eens overkomen en al snel grijpen we al naar de telefoon om de monteur te bellen.

Schoonmaken
Het is een klusje waar wij eigenlijk nooit over nadenken: het schoonmaken van de wasmachine. Je zou denken dat het apparaat bedoeld is om schoon te maken en daarom dus eigenlijk niet vies wordt, maar niets is minder waar. Als je de wasmachine niet goed schoonmaakt dan kan je te maken krijgen met vervelende dingen als vetluis, waardoor je was behoorlijk gaat stinken.

Vaatwastablet
Maak jij je wasmachine wel eens schoon? Heel veel mensen doen dit niet maar eigenlijk is dit wel noodzakelijk. Het voorkomt ook veel problemen.Het advies van experts is om één keer per maand een was te draaien met 1 of 2 vaatwastabletten erin. Zet de machine dan aan op 90 graden. Dit voorkomt nare geurtjes en spoelt de machine goed door waardoor verstoppingen worden tegen gegaan. Zeker bij machines van 5 jaar of ouder kan dit de levensduur van je wasmachine flink verlengen.

Bron &  beeld: Tips en Weetjes©