Irene: ‘Ik zei tegen mijn man dat ik zijn moeder haat’

moeder haat

Het floepte er zo uit…

Irene* is al een lange tijd samen met haar man Leo. Soms wonen ze bij de moeder van Leo, omdat ze medische hulp nodig heeft. Maar door de cultuurverschillen heeft de schoonmoeder van Irene haar mening altijd klaarstaan. Op een dag is Irene er klaar mee en vertelt Leo dat ze zijn moeder haat. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Medische zorg

“Om een lang verhaal kort te houden: ik woon af en toe samen met mijn man Leo bij zijn moeder omdat ze medische zorg nodig heeft”, begint Irene haar verhaal. “Maar dat gaat niet altijd goed. Zo heeft mijn schoonmoeder een hele andere kijk op het leven en op ouder worden dan mij, wat ook door een groot deel komt door cultuurverschillen. Zij vindt bijvoorbeeld dat ze niks meer hoeft te doen omdat zij oud is, en wij jong zijn. Terwijl zij heus nog wel wat kan doen naast haar medische problemen.”

De grens is bereikt

“Zowel Leo als ik hebben hiermee geworsteld, maar mijn grens is nu écht bereikt”, gaat ze verder. “Twee dagen voordat ze op vakantie ging naar Georgië (het land waar de familie van Leo vandaan komt), kreeg ik een zenuwinzinking. Tijdens een huilbui nadat we bij zijn moeder waren geweest, heb ik gezegd dat ik Leo zijn moeder haat”, biecht ze dan op.

“Ik wilde het echt niet zeggen, maar Leo vroeg ineens aan me wat er aan de hand was. Ik kon het gewoon niet meer inhouden en schreeuwde huilend naar hem dat ik zijn moeder haat. Maar ik ga niet liegen, ik was echt heel erg opgelucht toen ik het zei.”

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees snel verder op de volgende pagina.