Dít is waarom je op 28 juli het beste gewoon lekker thuis kan blijven!

 

juli

Wij weten wel wat wij op 28 juli gaan doen… Helemaal niks!

Dat Nederland een erg wisselvallig klimaat heeft, dat weten we al. Er is geen peil op te trekken wat voor weer het gaat worden, in de winter kan het warm en zonnig zijn en in de zomer regent het soms pijpenstelen. Dit maakt het behoorlijk lastig om een buitenactiviteit in ons landje te plannen, want de kans is groot dat deze dag letterlijk in het water valt. 

Om te voorkomen dat je plannen straks in het water vallen, hebben wij een handige tip voor je: plan geen uitje op 28 juli. Volgens RTL Nieuws is dit namelijk de dag waarop je de meeste kans hebt op regen… RTL bekeek de neerslaggegevens van ruim 300 Nederlandse weerstations over de afgelopen tien zomers, en wat bleek? Op 28 juli had je aanzienlijk veel meer kans op een nat pak dan op alle andere; de kans op neerslag is op die dag maar liefst 86 procent. Met gemiddeld 9 millimeter per dag viel er ook nog eens veel regen op 28 juli. Daar zit je niet echt op te wachten als je een uitje hebt gepland…

Wat is dan wel een goede dag om eropuit te gaan? Volgens RTL Nieuws doe je er verstandig aan om een week voor of na de 28ste een uitje te plannen. Bijvoorbeeld op 23 juli of 3 augustus. Op die dagen is de kans op regen op basis van de afgelopen tien jaar namelijk minder dan 40 procent. Op 16 juli regende het iets vaker, maar met gemiddeld minder dan 1 millimeter lijkt ook die dag een prima keuze. Maar goed, neem voor de zekerheid toch maar je regenpak mee. Want je weet immers maar nooit!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash