Deze kamer in Amsterdam van 6 vierkante meter kost 878 euro per maand

kamertje amsterdam

Belachelijk hoge prijs voor kamertje van 6 vierkante meter in populaire Amsterdamse studentenbuurt

Voor een heleboel studenten is het vinden van een kamer in onze hoofdstad een erg lastige opgave. De woningmarkt in Amsterdam is al jaren berucht om zijn hoge huurprijzen en het lijkt vooralsnog alleen maar erger te worden. Op de website Kamernet.nl werd vanmiddag een kamer van 6 vierkante meter aangeboden voor maar liefst 878 euro per maand. 

Er worden vandaag de dag flinke bedragen neergelegd voor kamers in Amsterdam.

Roetersstraat

De kamer is onderdeel van een appartement aan de Amsterdamse Roettersstraat, die gelegen is in een populaire studentenwijk. Het appartement wordt gedeeld met één huisgenoot. Naast de huur van 878 euro per maand (wel inclusief gas/water/licht) is de huurder verplicht een borgsom van 1700 euro te betalen. Ook moeten het bed en de boekenkast overgenomen worden voor een bedrag van 250 euro. Zou je de kamer willen huren, dan moet je dus 2828 euro overmaken!

Hoofdprijs

Hoewel je de hoofdprijs betaalt voor het kamertje, krijg je volgens de verhuurder ook wel de hoofdprijs terug. Het is een kamer met ‘veel daglicht en uitzicht op een binnenhof’, zo staat in de advertentie beschreven. Het appartement waarin de kamer gevestigd is, beschikt over een vaatwasser, wasmachine en droger. Ook mag je gebruik maken van de aanwezige pannen en het keukengerei.

Offline

Inmiddels is de advertentie van de kamer offline gehaald. Of de ruimte ook daadwerkelijk is verhuurd, is onbekend. Op de webpagina van Kamernet is overigens nog wel te zien dat de huurprijs van 878 euro naar 100 euro is bijgesteld.

Dit was de kamer waar het allemaal om draaide:

kamer 6m2 kamernet

Lees ook: Huisje op Funda blijkt ware hofzaal. Moet je de binnenkant eens zien! 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Kamernet