Déze kamerplanten zullen je slaap positief beïnvloeden

planten nachtrust

Slaap jij slecht de laatste tijd?

We experimenteren wat af in de zoektocht naar een betere nachtrust. Maar wat als we zouden zeggen dat de oplossing makkelijker – en groener – is dan je denkt? Planten, met hun luchtzuiverende eigenschappen, zijn namelijk geweldige hulpmiddelen voor een diepere, herstellende slaap. Maar het ligt er natuurlijk wel even aan welke soort je aanschaft.

Jasmijn

Een plant die wijdverspreid wordt verwerkt in diverse cosmetische producten is jasmijn. Het feit dat deze plant een heerlijke, kalmerende geur verspreidt, is op zichzelf al bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Daarnaast dragen de aroma’s van jasmijn bij aan een zen-gevoel en verminderen ze het stressniveau. Als extraatje fungeert deze plant ook nog eens als luchtzuiveraar, waardoor het niet alleen je gemoedstoestand, maar ook de kwaliteit van de lucht in je omgeving positief beïnvloedt.

Aloë Vera

Een aloë vera plant kan prachtig staan in je interieur, maar daarnaast is de plant ook nog eens buitengewoon functioneel. Het is dan ook geen toeval dat aloë vera vaak wordt verwerkt in verschillende producten. Bovendien draagt de plant net als Jasmijn bij aan een goede nachtrust. Door het verhogen van de zuurstofniveaus in je omgeving bevordert aloë vera een diepere slaap, waardoor je de volgende dag nog frisser ontwaakt.

Sansevieria

De Sansevieria staat ook wel bekend als de vrouwentong. Net als de aloë vera, draagt deze prachtige plant bij aan de zuurstoftoevoer in de slaapkamer. Dit komt vooral goed van pas nu de dagen – en nachten – weer een stuk kouder beginnen te worden. Wanneer het te fris is om ’s nachts je raam open te laten, fungeert deze plant namelijk als een uitstekend alternatief om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Lepelplant

Ook de lepelplant is een hele goede keuze voor in de slaapkamer, niet alleen omdat ‘ie er mooi zal staan, maar vooral vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant gaat de strijd aan met schadelijke stoffen in huis, waardoor de luchtkwaliteit aanzienlijk verbetert. Dit heeft niet alleen positieve effecten op de lucht in je slaapkamer, maar draagt ook bij aan een prettige omgeving voor een goede nachtrust.

Lees ook: Huh? Koffie blijkt goed te zijn voor je planten

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels