5 dingen waarvoor kattengrit nog meer handig is

kattengrit

Het kan zeker geen kwaad om het in huis te hebben

Terwijl kattengrit oorspronkelijk is bedoeld voor onze harige vrienden om hun behoeften op te doen, is het spul ook voor andere huishoudelijke klusjes best handig! Van het absorberen van vieze geurtjes, tot het verwijderen van vocht, de lijst met mogelijkheden is enorm. 

Vieze geurtjes

De prullenbak zal nooit het meest lekker ruikende onderdeel van je interieur worden, maar af en toe komt er wel een hele vieze lucht uit. Om onaangename geurtjes in je vuilnisbak te voorkomen, kan het daarom handig zijn om kattengrit onderin de vuilniszak te strooien. Dit zorgt niet alleen voor de absorptie van vieze geuren, maar helpt ook bij het opvangen van vocht, waardoor je huis fris blijft en niet naar vuilnis gaat ruiken. Win-win, dus!

Deze tip geldt ook voor de koelkast. Als het stinkt in je koelkast, is een grondige schoonmaakbeurt vaak de eerste stap. Mocht de geur dan nog steeds in de koelkast blijven hangen, zet er dan een kopje met kattengrit in. Laat het een uurtje staan en de nare geuren zullen hoe dan ook verminderen.

En ook bij stinkende schoenen heeft kattengrit hetzelfde effect. Doe wat kattengrit in een pantykousje en leg dit ’s nachts in je schoenen. Het kattengrit absorbeert vocht, waardoor de vieze geur verdwijnt. Geen kattengrit bij de hand? Dit trucje werkt even goed met baking soda.

Vocht

Met dit koude, vochtige weer, zijn ook de beslagen autoruiten weer een alledaags probleem geworden. Een makkelijke oplossing hiervoor is om een sok te vullen met kattengrit, deze dicht te knopen en op het dashboard te plaatsen. Het kattengrit absorbeert het vocht, waardoor de autoruiten niet meer beslaan. Een handige truc om helder zicht te behouden!

Is je telefoon per ongeluk in het water beland? Vaak leggen we onze telefoon dan gauw in een bak met rijst in een poging om hem te redden. Een alternatieve methode die ook effectief kan zijn, is om de telefoon in een sok te stoppen, deze dicht te knopen en vervolgens in een bak met kattengrit te leggen. Laat hem een nachtje liggen zodat het kattengrit het vocht goed kan absorberen.

Lees ook: De afzuigkap schoonmaken doe je zo!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels