LET OP: Laat je kat of hond nóóit met dit ‘onschuldige’ voorwerp spelen, levensgevaarlijk!

Ollie de kat werd ernstig ziek na het spelen met DIT voorwerp

Elke katteneigenaar kent het: je hebt de halve dierenwinkel aan speelgoed voor je pluizige Poekie gekocht en ze kijken er niet naar om. Een stukje papier, folie of een lintje is daarentegen het mooiste speeltje dat ze ooit hebben gezien en ze kunnen zich er uren mee vermaken. Hartstikke leuk natuurlijk, en goedkoop. Maar dat lang niet alle huis-, tuin- en keukenvoorwerpen even geschikt zijn voor je kat om mee te spelen bewijst het verhaal van kat Ollie.

De baas van Ollie waarschuwt met klem voor het laten spelen van je kat met haarelastiekjes. “Kitteneigenaren, maak niet dezelfde fout die ik maakte”, begint ze haar verhaal. “Ollie was een gezonde, blije kat tot hij op een dag moest overgeven en stopte met bewegen.” Ze racete met het dier naar de dierenarts, waar uit een foto bleek dat er een harde massa verstopt zat in Ollies ingewanden. “Ze vertelden me dat Ollie zou overlijden als hij niet direct geopereerd zou worden, in feite zou hij zelfs tijdens de operatie kunnen overlijden.” De studente moest 4000 dollar betalen voor de ingreep, maar besloot het te doen en sloot een lening af hopende dat haar kat er bovenop zou komen.

Afgestorven ingewanden
Tijdens de operatie ontdekte de arts de oorzaak van de zorgwekkende toestand: haarelastiekjes. Hij had er zoveel van opgegeten dat ze in zijn ingewanden bleven hangen en delen ervan verstopten. Ze moesten daarom de afgestorven ingewanden uit elkaar knippen en de gezonde weer aan elkaar hechten. Gelukkig overleefde Ollie de ingreep, maar de studente is nu nog steeds de lening aan het afbetalen. Achteraf kan ze zichzelf wel voor haar hoofd slaan: “Ik zag wel dat hij erop kauwde, maar had nooit gemerkt dat hij ze daadwerkelijk doorslikte. Ik voel me vreselijk dat ik het niet door had.”

Bron: Libelle | Beeld Imgur