Met deze tips verwijder je vervelende geurtjes uit je koelkast

Koelkast

Weg met vieze geurtjes!

Je koelkast zit vol met etenswaren, en vaak brengen die ook een bepaalde geur met zich mee. Een half uitje dat je bewaart, een pakje salami dat al open is of misschien wel dat ene pak melk dat gelekt heeft. Natuurlijk is een poetsbeurt zo nu en dan de perfecte oplossing, maar om even snel van die vervelende geurtjes af te zijn kunnen ook andere middeltjes helpen.

Theezakje

Gooi je theezakje niet weg na je kop thee, maar bewaar ‘m voor in de koelkast. Ja echt; een gebruikt theezakje helpt om de geurtjes in je koelkast te neutraliseren. Een theezakje is waarschijnlijk niet genoeg om de geur helemaal weg te halen, dus bewaar gedurende dagen meerdere theezakjes en verzamel ze in een potje in jouw koelkast.

Koffie

Toch liever een kop koffie in plaats van een kop thee? Gelukkig helpt koffie ook voor het neutraliseren van geurtjes, dus je kunt je oude koffiepads of fijngemalen bonen hier prima voor gebruiken. Haal de gebruikte koffie uit de filter of het opvangbakje, laat het even drogen en zet het in een potje in de koelkast.

Baking soda

Baking soda of bicarbonaat kun je voor verschillende dingen gebruiken, zo ook voor het neutraliseren van vieze geurtjes. Plaats een bakje met wat baking soda achterin je koelkast en je zult zien dat de geur verdwijnt. Let er wel op dat je het potje met baking soda regelmatig vervangt.

Citroen

Het staat misschien als laatste op dit lijstje, maar waarschijnlijk is het de meest populaire tip om geurtjes in je koelkast te neutraliseren: citroen. Snijd een citroen doormidden, strooi een beetje zout op het vruchtvlees en leg het op een schaaltje in de koelkast. Naast het verwijderen van de geurtjes, ruikt je koelkast ook nog eens fris. Is de citroen uitgedroogd? Dan is het tijd om de citroen te vervangen door een nieuwe.

Lees ook: De vriend van Marie poetst nooit zijn tanden: ‘Ik wil hem eigenlijk niet meer kussen’

Bron: Libelle | Beeld: Pexels