Minder tijd kwijt aan het huishouden: zo bespaar je tijd en energie

huishouden

Wij vertellen je het!

Er is steeds minder tijd over voor huishoudelijke taken. Ook is er een duidelijke verandering te zien in de rolverdeling tussen man en vrouw. Zo zouden vrouwen gemiddeld 1,5 uur minder tijd gaan besteden aan huishoudelijke taken. Deze uren moeten natuurlijk wel elders ingehaald worden. Het blijft echter een feit dat we steeds drukker zijn geworden. Zowel man als vrouw werken tegenwoordig meerdere dagen per week, tel daar ook nog eens de zorg voor het gezin bij op en het is geen wonder dat we soms in d knel komen met het huishouden. 

seo

Goed nieuws

Gelukkig is er ook goed nieuws. De kans is namelijk groot dat jouw huishouden ook efficiënter geregeld kan worden. Met behulp van de volgende tips bespaar je eenvoudig tijd en energie aan het huishouden om deze drukke periodes door te komen.

Snel en gezond eten

Hoeveel uur per week breng jij door in de keuken? Gemiddeld genomen trekken we hier toch wel een uur (soms zelfs langer) per dag voor uit. Dat moet toch ook sneller kunnen? Natuurlijk zijn er dagen waarop het heerlijk is om uitgebreid te koken en je hier ook echt van kunt genieten, maar er zijn ook dagen dat die kant-en-klare pizza je wel heel aanlokkelijk aankijkt vanuit de vriezer.

Een snelle hap is vaak niet al te gezond. Het is een feit dat we door de jaren heen steeds ongezonder gaan leven. Daarom is het belangrijk om de juiste balans tussen snel én gezond eten te vinden. Daarom goed om het weekmenu factor eens onder de loep te nemen. Factor is een innovatieve dienst waarbij kant-en-klare versmaaltijden worden geleverd. Deze maaltijden worden samengesteld door chefs en zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. In tegenstelling tot kant-en-klare maaltijden uit de supermarkt, bevatten ze geen onnodige suikers, conserveringsmiddelen en zout, maar passen ze echt binnen een gezond voedingspatroon. Dit is dan ook een prima alternatief voor de dagen waarop je weinig tijd hebt en toch iets gezonds op tafel wil zetten.

Doe één keer weekboodschappen

Ga je dagelijks naar de supermarkt om boodschappen te halen? Dan ben je hier toch al snel een half uur tot uur per dag aan kwijt. Niet alleen als we kijken naar de reistijd en de tijd die je in de winkel doorbrengt, maar ook met het opruimen van de boodschappen. Zonde, want deze tijd zou je ook efficiënter kunnen gebruiken.

Daarom is het slim om één keer in de week boodschappen te halen. Maak op een vast moment in de week een boodschappenlijstje en haal alles in huis wat je die week nodig hebt. Misschien moet je dan nog een keertje tussendoor naar de winkel voor een versproduct, maar zo ben je hier wel een stuk minder vaak te vinden. Met 1,5 uur per week red je het dan makkelijk. Je kunt nog meer tijd besparen door boodschappen te bestellen en thuis te laten bezorgen. Dan ben je meestal al in een kwartier klaar. Deze eenvoudige veranderingen kunnen je echt al heel veel tijd besparen.

Lees ook: Stinkt jouw donkere kleding soms ook als je het hebt gewassen? Hier komt het door

Beeld: Pexels