Last van naaktslakken in de tuin? Zo kom je er gemakkelijk vanaf

naaktslakken

Naaktslakken komen na een flinke regenbui tevoorschijn

Met regenachtig weer komen ze ineens uit alle hoeken en gaten tevoorschijn: naaktslakken. Slakken komen tevoorschijn bij warme en natte temperaturen. Dit komt omdat ze tijdens deze temperaturen niet zo snel uitdrogen. Als het buiten regent kunnen de slakken zich zonder risico voortbewegen door je tuin – of zelfs in je huis. En daar zit je absoluut niet op te wachten. 

Naaktslakken in de tuin

Heb jij regelmatig naaktslakken in de tuin? Om te voorkomen dat deze glibberige vrienden je hele tuin overnemen, zijn er een aantal handige trucjes om slakken te verjagen. Naaktslakken houden bijvoorbeeld niet van koffie. Verwerk wat koffieprut door de aarde in de tuin en de naaktslakken zullen dit gebied overslaan. Eierschalen bieden ook uitkomst. Verzamel eierdoppen, was ze en verwarm ze in de oven om ze nog harder te maken. Vermaal de eierschalen in een keukenmachine en strooi dit als een ring om je planten. De slakken vinden het namelijk absoluut niet fijn om hier overheen te kruipen.

Naaktslakken in huis

De naaktslak verblijft in huis het liefst op een vochtige en donkere plek. In een woning betekent dit dat ze zich graag in donkere spleten en gaten verstoppen. Bijvoorbeeld – ja, echt – onder het gasfornuis of achter de koelkast. Om ze te bestrijden is het belangrijk om de luchtvochtigheid in huis omlaag te brengen. Plaats vochtvreters op plekken waar je last hebt van naaktslakken en dicht alle openingen in huis. Wedden dat je veel minder slakken in huis tegen komt?

Bron: Huis-en-Tuin | Beeld: Pixabay