Oh my god… Iemand nog 410 miljoen liggen? Zó ziet het allerduurste huis ter wereld eruit

Villa Ephrussi de Rothschild: het duurste huis ter wereld

Nu zijn wij erg tevreden met ons nederige stulpje, maar onder het motto ‘een mens mag dromen’ willen we dít huis graag even met je delen. Het allerduurste huis ter wereld heeft een vraagprijs van niet minder dan 410 miljoen dollar. Nu is dit natuurlijk een exorbitant hoog bedrag, maar moet je het vanbinnen eens zien… 

‘Een mens mag dromen’ is in dit geval zeker toepasselijk, want voor zo’n bedrag zullen er maar weinig bij de makelaar aankloppen.

Villa Ephrussi de Rothschild
Maar dat neemt niet weg dat je er niet verlekkerd naar mag kijken, want wat is het een schitterend onderkomen. Villa Ephrussi de Rothschild in het Franse Nice is een waar pareltje. De gigantische villa werd gebouwd tussen 1905 en 1912 in opdracht van Barones Beatrice de Rothschild. De ex-vrouw van steenrijke bankier Maurice de Ephrussi liet de zalmroze villa op een heuvel bouwen met uitzicht op de Mediterraanse zee.  De villa wordt omringd door maar liefst 9 verschillende tuinen. Je maakt een soort reis rond de wereld, van Franse tuin naar een exotische en van een Spaanse tuin naar een Japanse. Elke tuin heeft zijn eigen stijl, sfeer, fonteinen, pergola’s en beplanting.

WO II
De barones gebruikte de villa als onderkomen voor de winter en vulde de kamer met schitterende meubels, kunst, kostbaar porselein en talloze andere bijzondere voorwerpen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, lang na het overlijden van de Rothschild, werd het pand jarenlang verlaten en verwaarloosd. Gelukkig werd alles vlak na de oorlog weer in oude glorie hersteld.

Wij hebben wat kiekjes voor je verzameld, veel kijkplezier!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Wikipedia