Onkruid tussen de tegels? Met deze tip ben je er zo vanaf

Weg met al dat onkruid tussen de tegels!

Het kan een doorn in het oog zijn, al dat onkruid tussen de tegels of vlonder. Na een hele middag op de knieën te hebben geploeterd in de tuin om al het onkruid te verwijderen, lijkt het met dezelfde rotgang weer terug te groeien. Hoe zorg je nu voor tegels zonder onkruid in de voegen en dat dit ook zo blijft? Wij hebben een goede tip voor je!

Worteldoek tegen onkruid tussen tegels

Zoals het wijze gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen. En dit geldt ook voor al dat hardnekkige onkruid in de tuin. Om te voorkomen dat er onkruid tussen je tegels op het terras of op de vlonder groeit, kun je een worteldoek gebruiken. Dit doek dien je neer te leggen vóórdat je de tegels of vlonder aanlegt op het zand in de tuin. Leg je de tegels direct op het zand, dan kan onkruid alsnog ontkiemen en tussen de tegels door groeien. Het worteldoek voorkomt dit, omdat het doek gemaakt is van speciale vezels waarbij planten geen schijn van kans maken om erdoorheen te groeien.

Andere opties tegen onkruid

Is het kwaad al geschiet en liggen de tegels of de vlonder al in de tuin zonder het worteldoek eronder? Dan is het nog steeds mogelijk om het onkruid voor eens en altijd te verwijderen. Haal al het onkruid tussen de tegels en vlonder vandaan. Giet vervolgens heet water over alle tegels en met name goed in de voegen. De plant zal na één behandeling al afsterven, maar let op, de wortel van de plant nog niet. Herhaal daarom deze methode met heet water drie tot zes keer om ook de wortel van de plant te doden. Een andere optie is om een elektrische onkruidbrander te gebruiken om al het onkruid in één keer te bestrijden.

Lees ook: 4 effectieve tips om woekerend zevenblad uit je tuin te verbannen

Bron: Eigen Huis & Tuin, Huis-en-tuin info | Beeld: Ramstein Air Base