Aha! Op déze 4 manieren gaan geurstokjes langer mee

geurstokjes

Zo kun je er langer van genieten

Niets is lekkerder dan geurstokjes die een geur door je woon-, slaap- of badkamer verspreiden, want van een heerlijk geurend huis wordt iedereen blij. Maar kun je soms maar kort genieten van de geurstokjes die je net hebt ingeslagen? Geen zorgen! Met déze tips gaan geurstokjes langer mee.

Geurstokjes omdraaien

Aan een heerlijke set geurstokjes kan tegenwoordig een behoorlijk prijskaartje hangen. Het is daarom ook superzonde, dat wanneer je net een nieuw exemplaar hebt gekocht, je er na en paar weken achter komt dat de olie al bijna op is. Doordat de geurstokjes de olie opnemen voor het verspreiden van de geur, zal de olie na een tijdje helemaal geabsorbeerd zijn door de stokjes. Dit is hét moment om de stokjes om te draaien, want hierdoor komt de geur weer vrij.

Een goede plek

Voor een optimaal gebruik van geurstokjes is het belangrijk om ze op een juiste plek te plaatsen. Natuurlijk staat een geurend flacon onwijs gezellig bij de openhaard of op de vensterbank boven de verwarming, maar is dit niet de verstandigste keuze om de geurstokjes neer te zetten. Door warmte kunnen de stokjes namelijk uitdrogen en zal de olie sneller verdampen – én dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Benieuwd wat dan wel een goede plek is? Je kunt ervoor kiezen om de geurstokjes in de badkamer, hal of keuken te zetten. Het is vooral van belang dat het een plek is waar geen direct zonlicht op valt, maar waar je wel regelmatig langs kunt lopen. Door de windvlaag die je meeneemt tijdens het lopen zal de geur zich sneller verspreiden.

Een paar stokjes gebruiken

Bij een nieuwe set geurstokjes krijg je altijd een flink aantal stokjes geleverd om in de houder te plaatsen. Echter zal de olie sneller geabsorbeerd worden en sterker ruiken wanneer je alle stokjes gebruikt. Het is daarom verstandig om maar een paar stokjes in de flacon te zetten. Hierdoor zullen de stokjes minder sterk ruiken – wat voor sommigen juist fijn is. Maar het allerbelangrijkste: op deze manier gaat de olie langer mee, en kun je er nog een poosje van genieten.

Oude stokjes vervangen

Natuurlijk zullen de geurstokjes op een gegeven moment geen geur meer afgeven, en is het tijd voor een nieuw paar. Met de bovenstaande tip heb je gelukkig nog een aantal bewaard. Vervang de oude stokjes voor een paar nieuwe, et voilà je kunt weer volop genieten van een heerlijke geur in huis!

Lees ook: Zo maak je de lekkerste geurstokjes heel makkelijk zelf

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock