Op zoek naar verlichting? Probeer dit eens!

Niet alleen mooi, maar ook nog eens energiezuinig en duurzaam

Verlichting maakt onderdeel uit van het dagelijks leven. Niet alleen als het herfst is of winter, maar ook in de zomer. Zo heb je overal in huis verlichting nodig, bijvoorbeeld in de badkamer net als in het toilet, maar eveneens in de woonkamer, keuken en slaapkamer. De tuin, dakterras of het balkon zijn daaraan toe te voegen. Als je dan de keuze voor verlichting maakt, is het handig om op het energieverbruik, duurzaamheid en functionaliteit te letten. Wat dat betreft vind je met LED strips via LedLampShopXL alles wat je nodig hebt.

Kies voor energiezuinige verlichting

De energiekosten rijzen de pan uit en het is dan ook slim om daarop te besparen. Dat is onder meer mogelijk door voor energiezuinige verlichting te kiezen. LED-verlichting staat bekend als bijzonder zuinige verlichting. Vervang dus je oude gloeilampen of halogeenlampen door LED-lampen om direct te besparen op het energieverbruik. Wist je dat een LED-lamp in verhouding tot gebruik van een gloeilamp wel 90% zuiniger is? Ook verbruikt een LED-lamp minder stroom in vergelijking met een halogeenlamp en bespaar je daar 85% mee.

Kies voor duurzame en milieuvriendelijke verlichting

LED-verlichting is in alle opzichten een uitstekende keuze, want je kiest daarmee ook voor duurzame en milieuvriendelijke verlichting.  Zo is het bekend dat LED-lampen een enorm lange levensduur hebben. Kijk maar eens naar het aantal branduren dat bij dergelijke verlichting vermeld staat. Het verminderde energieverbruik is natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu.

Houd rekening met de functionele toepassing

Het is bij het kopen van verlichting natuurlijk van belang om rekening te houden met de functionele toepassing. Wil je bijvoorbeeld sfeervolle verlichting in de woonkamer dan is het aan te raden om voor een lichtbron te kiezen die warmte uitstraalt. Wil je een wat feller licht in de hal of in de gang dan maak je de keuze voor een wat fellere lichtbron zoals een LED spot. Koop je verlichting voor de tuin dan is het belangrijk dat deze waterdicht is. Zo komt een LED-bouwlamp van pas als je gaat klussen in je nieuwe huis als daar nog geen verlichting aanwezig is. Er zijn wat dat betreft allerlei soorten verlichting te onderscheiden die elk een andere functionele toepassing hebben. Houd daar dus rekening mee bij de aanschaf van verlichting, zoals je ook let op de duurzaamheid en het energieverbruik.

Lees ook: Dit is waarom zoveel auto’s gele koplampen hebben

Beeld: Unsplash