Praktische kraamcadeaus voor de eerste 100 dagen

Het verwelkomen van een nieuw leven is een bijzondere gebeurtenis die gepaard gaat met vreugde, verwondering en een flinke dosis uitdagingen. Voor kersverse ouders zijn de eerste 100 dagen na de geboorte van hun kindje vaak een periode van intense aanpassing en ontdekking. Het is dan ook geen verrassing dat praktische en doordachte kraamcadeaus tijdens deze tijd enorm gewaardeerd worden. Als jij op zoek bent naar een manier om nieuwe ouders te ondersteunen tijdens deze eerste hectische maanden, lees dan gauw verder. We zetten een aantal praktische kraamcadeaus voor de eerste honderd dagen op een rijtje voor je. 

Maaltijd bezorgservice  

Tijdens de eerste weken na de geboorte schieten maaltijden er vaak bij in. Een abonnement op een maaltijd bezorgservice kan een zegen zijn voor vermoeide ouders. Hiermee kunnen ze genieten van gezonde en voedzame maaltijden zonder zich zorgen te maken over koken. Natuurlijk kun je zelf ook zo nu en dan eens een lekkere prak langs brengen en dan meteen eventjes luisteren naar hoe het allemaal gaat. 

Babydrager of draagdoek 

Een babydrager of draagdoek zorgt voor vrije handen bij de nieuwe ouders terwijl ze hun kleintje toch dichtbij kunnen houden. Dit is vooral handig wanneer de baby veel behoefte heeft aan nabijheid. Zeker tijdens het was ophangen, het doen van een boodschapje of tijdens een goede wandeling is een babydrager of draagdoek erg handig.? 

Verzorgingsproducten voor ouders 

Denk aan luxueuze lotions, badzout en aromatherapie-oliën. Deze geschenken kunnen ouders helpen om wat broodnodige ontspanning te vinden te midden van de drukte. 

Slaaphulpmiddelen voor de kleine 

Producten zoals een witte ruis machine of een nachtlampje kunnen bijdragen aan een rustige slaapomgeving voor zowel de baby als de ouders. Ook een inbakerslaapzakje doet het vaak goed bij hele kleine baby’s. Een knuffel, bijvoorbeeld van het merk Kidslabel, is ook altijd goed om in de buurt te hebben tijdens het slapen. 

Huishoudelijke hulp 

Bied aan om te helpen met huishoudelijke taken zoals schoonmaken, boodschappen doen of zelfs oppassen op de baby, zodat de ouders wat tijd voor zichzelf kunnen hebben. Je kunt natuurlijk ook een professionele schoonmaker inhuren die wekelijks helpt in het huishouden. 

Babymassage cursus 

Babymassage kan niet alleen rustgevend zijn voor de baby, maar ook een band versterken tussen ouder en kind. Een cursus babymassage is een origineel kraamcadeau en kan een geweldige manier zijn om ouders te laten kennismaken met deze liefdevolle benadering. 

Milestone fotoboek 

Een fotoboek waarin ouders belangrijke mijlpalen van hun baby kunnen documenteren, zoals de eerste lach, de eerste stapjes en andere gedenkwaardige momenten, kan een dierbare herinnering worden. Je kunt tegenwoordig zelfs kleine printertjes kopen waarmee je de foto’s kunt uitprinten en direct kunt inplakken. Natuurlijk zijn er ook digitale opties, zoals het online maken van een fotoboek dat je kunt laten afdrukken. 

Ontspanning voor de ouders 

Denk eens aan het geven van een cadeaubon voor een spa, wellnesscentrum of een restaurant. Hiermee kunnen ouders wat tijd nemen om te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap. Even tot rust komen is zo nu en dan echt even nodig als nieuwbakken ouders.? 

Dit atrikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kraam-cadeau.

Beeld: Pexels