Wonen in een sprookjeshuis? Het kan, want dit kasteeltje met torentje staat nu te koop

sprookjeshuis

Voor wie altijd al heeft willen wonen als een prins(es)

Funda is een ware goudmijn voor huizenjagers. Je kunt er terecht als serieuze koper, maar voor wie niet op zoek is naar een huis is het af en toe stiekem ook heel fijn om gewoon even te gluren naar alle (onbetaalbare) parels die op de woningsite staan aangeboden. Dit sprookjeshuis, inclusief torentje is de droom van elke liefhebber van sprookjes. Zie jij jezelf al voor het torenraam staan als een heuse prins(es)? Dan is dit wellicht het stulpje voor jou!

Het huis komt met maar liefst 6763 m2 grond.

Sprookjeshuissprookjeshuis

Dit prachtige optrekje staat net buiten het centrum van het Drentse Assen. Het statige ‘boschhuis’ is in 1906 gebouwd naar een ontwerp van de Assense architect G. Stel en is uitgeroepen tot Rijksmonument. Het huis is gelegen aan een bos, maar ligt op steenworp afstand van het centrum van de Drentse hoofdstad. ”Een oase van rust”, zo luidt de beschrijving van het landhuis op de website van Funda. Wat je precies neerlegt voor dit kasteeltje? Daarover moet met de eigenaar onderhandeld worden, maar er is een vraagprijs opgesteld vanaf 750.000 euro.

Interieur

Voor die prijs krijg je onder andere een ‘charmante woonkamer met open keuken’ en een bordes met openslaande deuren naar het terras, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over je eigen grond. Verder bevat het pand drie slaapkamers, een studiehoek in het bijzondere klokkenhuis, een vrijstaande garage en een extra berging. Het ‘sprookjeshuis’ is modern ingericht en voorzien van de nieuwste apparatuur.

Bekijk de advertentie van Funda hier.

Lees ook: Mensen zetten prachtig huis te koop, totdat je de… ‘bijzondere’ kelder ziet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Funda