Tips om je bloemen langer vers te houden

Zo geniet je een stuk langer van die mooie bos

Een kleurrijke bos bloemen op tafel vrolijkt je huis moeiteloos op. Helaas staat zo’n bos niet eindeloos te pronken en moeten we ‘m na een tijdje in de prullenbak gooien. Gelukkig zijn er wat tips en trucs om ze langer vers te houden, zodat je de fleurig gevulde vaas mooi lang op tafel kan laten staan. 

Koop de juiste bos

De eerste tip kun je al toepassen als je nog in de winkel staat. Kijk goed naar de bloemen en kies een bos uit waarvan de knoppen nog dicht zijn. Deze moeten nog gaan bloeien, dus hebben een langere levensduur dan de bossen waarvan de knoppen al open zijn.

Snijd de stelen af

Om ervoor te zorgen dat je bloemen goed water kunnen opnemen moet je de stelen schuin afsnijden. Doe dit thuis meteen voor je ze in de vaas zet. Na een paar dagen kun je er nog een klein stukje afsnijden, zodat het water opnemen nog wat makkelijker wordt voor de bloemen.

De vaas

Zet bij thuiskomst je bloemen meteen in een schone vaas met lauwwarm water. Meestal zit er een zakje plantenvoeding bij je bos bloemen, die roer je even goed door het water voor je de bloemen erin zet. Mocht er geen plantenvoeding bij zitten, kun je ook een klein beetje frisdrank aan het water toevoegen. Huh? Ja, echt!

Scheutje gloor

Geen frisdrank in huis? Dan kan een scheutje gloor ook heel goed! Het klinkt misschien een beetje raar, maar de chloor zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen in het water. Hierdoor blijft je bos bloemen langer mooi!

Houdt het water schoon

Af en toe kunnen er wat blaadjes van je bloemen afvallen. Laat die niet in het water drijven, want dan gaan ze rotten. En die bacteriën zorgen ervoor dat de bloemen sneller verwelken. Ververs je water dan ook vaak, dat vinden bloemen heerlijk. Vers water zal ze goed doen.

Juiste plekje

Een mooie grote bos bloemen wil je natuurlijk een opvallend plekje geven, zodat je er veel naar kan kijken. Toch moet je wel rekening houden met waar je de vaas neerzet. Te dicht bij de kachel, in fel zonlicht of op de tocht zal je bloemen geen goed doen. En, verrassend genoeg is het ook verstandig om de fruitschaal uit de buurt te houden. Fruit kan ervoor zorgen dat je bloemen sneller verwelken door het gas dat ze produceren.

Wij zijn heel benieuwd hoe lang onze bloemen zullen staan als we deze tips toepassen!

Lees ook: Ah oh: Puppy-yoga blijkt niet zo onschuldig als het lijkt 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels

Array