Top 10 van de leukste spelletjes en activiteiten voor de kinderen bij een hittegolf

De meest verkoelende activiteiten om samen met de kinderen te doen!

De hittegolf speelt heel Nederland parten en we zijn dan ook naarstig op zoek naar een beetje verkoeling. Heb je geen strand of meertje in de buurt en wil je toch iets leuks -en vooral verkoelends- ondernemen met de kinderen? Deze activiteiten zijn leuk om met mooi weer te doen!

Smeer jezelf en de kinderen wel eventjes goed in!

10. Fietsen

Niet iedereen vindt dit even leuk, maar een fietstocht maken bij warm weer is hartstikke lekker. Je voelt een verkoelend briesje en kunt met de fiets leuke plekken bezoeken. Fiets bijvoorbeeld naar een strandje of een meertje en neem daar even een verfrissende duik.

9. IJsjes maken

Lekker, verkoelend en leuk om te doen: zelf ijsjes maken. Verzamel verschillende smaakjes yoghurt en stukjes fruit en doe deze in speciale vormpjes. Laat ze in de vriezer staan en smullen maar. Ouderwets een roerstaafje in een Danoontje steken kan natuurlijk ook!

8. Water-pinata

Verzamel zoveel mogelijk ballonnen en vul deze met water. Doe er een stukje touw omheen zodat je ze op kunt hangen. Hang een stuk of zes ballonnen aan bijvoorbeeld een waslijn en bewaar de rest in een wasmand. Probeer dan om en om de ballonnen met een stok kapot te slaan. Succes gegarandeerd!

7. Waterpistoolgevecht

Niet meteen de meest originele optie, maar voor wie verkoeling zoekt wel heel erg effectief. Zorg voor waterpistolen, zo veel mogelijk kinderen en laat ze het gevecht met elkaar aangaan. En natuurlijk mag je zelf ook wel eventjes meedoen!

6. Picknicken

Het warme weer is bij uitstek geschikt voor een lekkere picknick. Verzamel lekkere broodjes, muffins en stukken fruit in een mand en zoek een plekje op aan het water. Zo kun je van je lekkernijen genieten onder het genot van een verkoelend briesje. Heb je het echt heel warm, dan spring je gewoon eventjes het water in.

Benieuwd naar de top 5 van de leukste dingen om te doen bij hitte? Kijk dan op de volgende pagina!

Pagina 1/2