Aha! Van deze dingen wordt jouw trouwe viervoeter niet vrolijk

hond

Goed om te weten!

Door hun kwispelende staarten en vaak drukke karakters, lijken onze harige vrienden altijd blij om ons te zien. Toch doen wij als mensen soms dingen waar de meest vrolijke honden een frons van op hun snuit krijgen. Op déze vlakken kunnen wij onszelf nog verbeteren als het gaat om de omgang met ons blaffende huisdier. 

Honden vinden hard lawaai niet prettig

Bij de meeste honden is het elk jaar weer raak wanneer er vuurwerk wordt afgestoken tijdens oud en nieuw. Niet elke hond heeft hier last van, maar het is een feit dat hondenoren niet zijn ontworpen voor luide geluiden. Matig daarom af en toe het volume en iedereen, inclusief je harige vriend, zal tevreden zijn.

Honden houden niet van onregelmatigheid

Bijna alle honden gedijen heel goed bij routine. Als de wandeling van je hond steeds wordt verschoven of wordt uitgesteld, kan dit chaos in het kleine hondenbrein veroorzaken. Soms kan het natuurlijk niet anders, maar probeer om het simpel te houden voor je trouwe viervoeter. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je ‘m dagelijks rond dezelfde tijden uitlaat.

Honden worden niet graag aangestaard

Heb je wel eens gedacht over het feit dat honden het als bedreigend kunnen ervaren als je ze aanstaart? Die doordringende blik kan behoorlijk intimiderend zijn voor jouw trouwe viervoeter. Probeer je hondje daarom niet te lang in de ogen aan te kijken en hij of zij zal helemaal blij met je zijn.

Honden vinden een té harde knuffel niet fijn

Die stevige omhelzing die jij als heel prettig ervaart, kan voor je hond aanvoelen als een verstikkende greep. Houd je hond goed in de gaten: als hij zijn kop wegdraait, is hij geen fan van knuffels. Vaak maak je hem dan een stuk blijer door hem een aai over z’n bol te geven.

Honden houden er niet van om zich eenzaam te voelen

Het ligt misschien nogal voor de hand, maar honden kunnen net als mensen ook gevoelens van eenzaamheid ervaren. De ene hond heeft hier natuurlijk meer last van de ander. Toch zal geen enkele hond er problemen mee hebben als je het wachten aangenamer maakt door een speeltje gevuld met wat lekkers achter te laten.

Lees ook: Dit zijn 9 tekenen dat je hond dol op je is

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels