Met deze trucjes kom je makkelijk van mos af

Zo verwijder je het uit de tuin en uit je tuinmeubels

We kunnen ontzettend genieten van mos in het bos, maar mos in de tuin: dat is een heel ander verhaal. Als mos op plekken in je tuin groeit, waar je het niet wilt hebben, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren om van mos af te komen.

Last van mos

Als je last hebt van mosvorming in je gazon, merk je dit ontzettend snel. Mos is voor veel gazonliefhebbers een doorn in het oog. Waar mos groeit, kan immers geen gras groeien. Mos kan zich ontzettend snel verspreiden en vormt een dikke laag bovenop het gras. Als dit gebeurt kan er geen vocht meer tot het gras doordringen. Al het water blijft in het mos en uiteindelijk zal het gras verdrogen. Je kunt last krijgen van mos als je te veel schaduw in je tuin hebt. Mos groeit immers veel beter in de schaduw dan gras. Ook kan het zijn dat het mos al vroeg in het jaar actief is, je het gras te kort hebt gemaaid voor de wintermaanden of dat de grond van je gazon zuur is. Hier kun je daar meer over lezen.

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat je mos in je gazon krijgt, doe je er goed aan om aan het begin van het jaar kalk te strooien. Door kalk wordt de bodem minder zuur. Hierdoor krijgt je gazon alle kans om voedingstoffen uit de bodem op te nemen. Bovendien groeit mos moeilijk op een kalkrijke grond. Bemest je gazon daarnaast ook in de lente om het gras goed te laten groeien. Verder is het belangrijk dat je het gras sproeit in droge periodes en ook regelmatig maait.

Lees op de volgende pagina hoe je mos kunt verwijderen.

Pagina 1/2